09 жовтня 2020 р. 13:34

Один кандидат на посаду селищного голови та 63 кандидата у місцеві депутати до Доброславської ОТГ

Один кандидат на посаду селищного голови та 63 кандидата у місцеві депутати до Доброславської ОТГ

Кандидатом на посаду селищного голови Доброслава стала лише діюча голова Людмила Прокопечко, тому їй необхідно набрати 50% плюс один голос від тих, хто проголосує. 

Людмила Прокопечко за освітою є філологом і тривалий час працювала директором школи в місті Южне, з 2005 по 2010 роки перебувала на посаді голови Комінтернівської районної державної адміністрації, а з 2015 року її обрано на посаду голови Доброславської селищної ради.

25 жовтня в Доброславі, як і по всій Україні, відбудуться місцеві вибори різного рівня: до обласної ради, районної ради та вибори селищного голови і депутатів місцевого рівня.

Вибори до Доброславської селищної ради відбудуться за багатомандатною мажоритарною системою відносної більшості. Це значить, що переможе кандидат, який отримав більшість голосів виборців, що взяли участь у голосуванні.

Бюлетень до виборів депутатів місцевого рівня має звичайний вигляд – список кандидатів і поле для відмітки.

До селищної ради висунуто 63 кандидата, з них 23 жінки. Всього має бути обрано 22 депутати у восьми виборчих округах (селище Доброслав, села Зоринове, Шевченків Кут. Вовківське, Ульянівка, Старі Шомполи, Великі Ламзаки, Касяни, Якова, Ставки, Трояндове, Ониськове, Кремидівка, Христо-Ботеве, Нове, Степове).

Перший округ – вулиці Доброслава – Новоселів, Мічуріна, Ювілейна, Героїв АТО, Київська. По цьому округу висунуто вісім кандидатів на три мандати, з них лише одна жінка.

По другому округу (вулиці Доброслава Перемоги, Богдана Хмельницького, 8 Березня, Лугова, Серпнева, Зоряна, Українська. Першотравнева, Вишнева, Ветеринарна, Грубніка та села Зоринове і Шевченків Кут) висунуто шість кандидатів на три мандати, з них три жінки.  

Третій округ (вулиці Доброслава Аграрна, Чорноморська, Шкільна, Сонячна, Східна, Одеська, Вчительська, Тіниста, проспект 40-річчя Визволення, Лесі Українки, Суворова, Григорівського Десанта, 6-ої Армії, Миру, Молодіжної, проспекту Незалежності, Спортивної, Заводської, Овчаренка, Південної) нараховує 12 кандидатів на три мандати, з них лише дві жінки, а четвертий  (вулиці Доброслава Центральна, Садова, Нова Садова, Промислова, Шевченка, Степова) - вісім кандидатів на два місця, з них п'ять жінок.

На п`ятому окрузі, а це села Старі Шомполи, Великі Ламзаки, Касяни, Якова, Вовківське, Ульянівка, Ставки  маємо п`ять кандидатів. Жінки на цьому окрузі не кандидують. Шостий округ (села Трояндове та Ониськове) нараховує 11 кандидатів, з них більшість ( а саме шестеро) жінок, а сьомий та восьмий округи – села Кремидівка, Христо-Ботеве, Нове, селище Степове мають 13 кандидатів, з них майже половина (шість) жінок.

З поіменним списком на посаду депутатів можна ознайомитись на сайті Доброславської селищної ради.

Нагадаємо, міська виборча комісія Білгорода-Дністровського зареєструвала кандидатами на посаду міського голови 11 осіб. 

Міська територіальна виборча комісія Подольська зареєструвала вісім кандидатів на пост мера міста.

Очолити Ренійський ОТГ прагнуть шість кандидатів.

Поділитися