06 листопада 2020 р. 09:47

Одеська область на третьому місці за кількістю скарг на порушення виборчого законодавства

Одеська область на третьому місці за кількістю скарг на порушення виборчого законодавства

Головне управління Національної поліції в Одеській області у період із 5 вересня по 4 листопада отримало 1 тисячу 110 заяв та повідомлень про порушення виборчого законодавства.

Про це повідомили у пресслужбі ГУНП. 

Як зазначили в поліції, якщо не рахувати Київ, де скаржилися на порушення під час виборів 1 тисячу 731 раз, Одеська область займає третє місце за цим показником. 

Так, найбільше скаржилися в Київській області - 1 тисяча 705 повідомлень. На другому місті Дніпропетровська - 1 тисяча 223. Донецька на четвертому - 1 тисяча 14 та Львівська 927 повідомлень та заяв.  

Усього органами поліції регіону складено 175 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з порушенням виборчого законодавства.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 78 кримінальних проваджень: 52 відкритих за фактами порушення виборчого законодавства,  26 – пов’язаних з виборчим процесом.

За зазначеними кримінальними провадженнями чотирьом особам повідомлено про підозру.

Нагадаємо, співробітники поліції, які супроводжували членів дільничної комісії до ТВК для здачі виборчої документації, помітили, як заступник голови комісії та секретар прямо на підвіконні в коридорі ставлять підписи за відсутніх членів ДВК на протоколах про підрахунок голосів, порушуючи процедуру оформлення та здачі виборчої документації. 

Поділитися