01 листопада 2020 р. 17:02

Новий мер Білгорода-Дністровського не в змозі провести першу сесію ради, бо хворий на COVID

Новий мер Білгорода-Дністровського не в змозі провести першу сесію ради, бо хворий на COVID

Білгород-Дністровська міська територіальна виборча комісія оприлюднила постанову, згідно з якою переможцем на виборах міського голови став висуванець партії «Опозиційна платформа - За життя» Віталій Граждан.

Віталій Граждан був депутатом міської ради минулого скликання, де очолював фракцію «Опозиційного блоку» та комісію з питань законності, регламенту, депутатської діяльності, захисту прав громадян. 

У червні минулого року він висував свою кандидатуру на посаду народного депутата України від округу №141 (центр - Татарбунари), однак у липні вийшов з перегонів

Як зазначив на своїй сторінці в Facebook сам Віталій Граждан, згідно законодавства, рада вже спроможна провести першу сесію, однак сам він знаходиться на самоізоляції через COVID-19. 

«Згідно законодавства України ми вже маємо право скликати чергову сесію міськради і приводити до присяги новообраний депутатський корпус і міського голову. Але, на жаль, COVID дістався і до мене, тест показав позитивний результат. Зараз перебуваю на самоізоляції, не маю права нікого піддавати ризику. Працюю на дому», - зазначив він.

Новий міський голова Білгорода-Дністровського народився 9 листопада 1978 року.

Громадянин України.

1995-1999 навчався у Одеському інституті сухопутних військ.

2001-2005 навчався в Одеському Національному університеті імені І.І.Мечникова, спеціальність «правознавство», кваліфікація – юрист. Трудова діяльність:

1999-2009 проходив військову службу на посаді заступника командира роти з виховної роботи, начальника клубу військової частини А 0664 у м. Білгород-Дністровській, Одеська область.

2009-2015 слідчій військової прокуратури Болградського гарнізону, прокурор та старший прокурор військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону.

З липня 2015 тимчасово не працює. Член політичної партії «Опозиційний блок»

Одружений, є донька.

Судимість відсутня

Також комісія оприлюднила перелік переможців у перегонах за крісла в міській раді.

Нагадаємо, раніше стали відомі прізвища міських голів: Балти - Сергій Мазур, Ізмаїла - Андрій Абрамченко та Чорноморська - Василь Гуляєв. Усі вони окрім Василя Гуляєва до виборів очолювали ці міста. 

Поділитися