11 листопада 2020 р. 16:38

Нова Одеська обласна рада менш гендерно врівноважена, ніж районна

Нова Одеська обласна рада менш гендерно врівноважена, ніж районна

За результатами голосування на виборах депутатів Одеської обласної ради 5% бар’єр подолали місцеві осередки семи політичних партій. Найбільшу кількість мандатів в оновленому складі отримала регіональна організація політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» – 24.

Як з’ясувала ОПОРА, проаналізувавши протокол, загалом за партії, котрі подолали 5% бар’єр, проголосували 618 тис. 855 виборців, виборча квота склала 6513 голосів.

Партійний осередок політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» отримав 26,81% голосів виборців, «Слуга народу» - 17,55%, «Довіряй ділам» – 11,8%, «Європейська солідарність» – 10,37%, «За майбутнє» - 10,01%, ВО «Батьківщина» – 6,84%, Партія Шарія – 5,09%. Ще чотири партійних осередки, які брали участь у виборах, не потрапили до складу майбутньої облради VIII скликання.

У територіальних виборчих округах розподілили 50 мандатів:  в округах №2, і №7 – по 3 мандати, в  округах №3, №6 та №8 – по 4, в округах №1, №4 і №9 – по 5, в окрузі №5 – 7 та в окрузі №10 – 10.

По єдиному виборчому списку партії розділили загалом 34 мандатів (у тому числі 7 гарантованих для перших кандидатів кожної з політсил, котрі подолали прохідний бар’єр).

Таким чином, ОПЗЖ отримала 24 мандати, «Слуга народу» – 16, «Довіряй ділам» – 11, «Європейська солідарність» – 10, «За майбутнє» – 10, ВО «Батьківщина» – 7, Партія Шарія – 6.

ОПЗЖ

«Слуга народу»

«Довіряй ділам»

«Європейська солідарність»

«За майбутнє»

ВО «Батьківщина»

Партія Шарія

Олена Плачкова

Родіон Абашев

Світлана Фабрикант

Вадим Колойденко 

Веніамін Унгурян 

Андрій Бабенко

Яна Фрейман 

Костянтин Дядіністов

Ігор Капітан

Юлія Бойко

Олександр Ройтбурд

Юрій Карабаджак

Олександр Барський

Андрій Нікула 

Олег Капсамун

Олександр Денисенко

Марат Корольов

Михайло Шмушкович 

Алла Гінак

Олег Казимиров

Іван Орлов 

Юлія Шестакова

Григорій Діденко

Тетяна Плаксій

Олексій Гончаренко 

Руслан Греков

Олег Радковський 

Владислав Буртин 

Віктор Андрєєнков,

Олександр Маланюк

Олександр Ахмеров

Ольга Довгопола 

Василь Гуляєв

Володимир Босенко

В'ячеслав Ширма 

Семен Корж

Володимир Щербина

Дмитро Чапір

Анастасія Большедворова

Олександр Урбанський

Анастасія Селіна

Олександр Проваренко

Князь Хачатрян

Олег Каптур

Сергій Гриневецький

Ольга Юрко 

Сергій Паращенко

Сергій Митрофанський

 

Микита Кузькевич 

Олексій Семенцов

Алла Стоянова

Вадим Теплицький 

Лілія Третьякова

 

 

Микола Біб

Наталія Данилко

Богдан Єгоров

Юрій Басюк 

Валентин Волканов 

 

 

Іван Фурсін

Віталій Вітікач

Юрій Крук 

Юлія Чухало

Трифон Антов

 

 

Володимир Осіпов

Олег Кутателадзе

Ірина Куценко

 

 

 

 

Микола Маковський 

Дмитро Ковбасюк

 

 

 

 

 

Анатолій Іванкевич

Марина Зінченко 

 

 

 

 

 

Ольга Єргієва

Максим Степанов

 

 

 

 

 

Сергій Біб

Сергій Колебошин

 

 

 

 

 

Євген Філонов

Ірина Коваліш

 

 

 

 

 

Таміла Афанасьєва

 

 

 

 

 

 

Андрій Аносов

 

 

 

 

 

 

Олексій Кобильніков 

 

 

 

 

 

 

Тетяна Чистякова

 

 

 

 

 

 

Вадим Рабинович

 

 

 

 

 

 

Вадим Шкарівський 

 

 

 

 

 

 

Валентин Скалозуб

 

 

 

 

 

З 84 обраних кандидатів – 62 чоловіків та 22 жінки. Крім того, серед обранців – один чинний міністр (Максим Степанов) та троє народних депутатів – Сергій Колебошин, Вадим Рабинович і Олексій Гончаренко. Нагадаємо, що кожен обраний депутат місцевої ради має протягом 20 днів після офіційного оприлюднення результатів відповідних виборів подати до територіальної виборчої комісії заяву про реєстрацію обраним депутатом (частина 1 статті 283 Виборчого кодексу України). У цій заяві особа повинна вказати також про наявність/відсутність іншого представницького мандату. Також потрібно вказати про одночасне балотування/небалотування кандидатом у депутати до двох рівнів місцевих рад.

Згідно з частиною 1 статті 256 Виборчого кодексу України виборча комісія Автономної Республіки Крим, обласна, районна, районна у місті, міська, сільська, селищна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів про підсумки голосування в межах територіальних виборчих округів з відповідних місцевих виборів (у тому числі з позначкою «Уточнений») не пізніш як на дванадцятий день після дня голосування встановлює результати виборів депутатів у єдиному багатомандатному виборчому окрузі, про що складає протокол про результати виборів.

Як йдеться у частині 1 статті 282 Виборчого кодексу України, територіальна виборча комісія з відповідних місцевих виборів не пізніш як на п’ятий день з дня встановлення результатів виборів офіційно оприлюднює шляхом опублікування у відповідних місцевих друкованих засобах масової інформації результати виборів депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, міської, районної в місті, районної, селищної, сільської ради, сільських, селищних, міських голів, а також розміщує їх на офіційному веб-сайті комісії чи відповідної ради (за наявності), регіонального, територіального представництва Центральної виборчої комісії (у разі їх утворення).

Нагадаємо, що Одеська обласна ТВК встановила результати виборів на третю добу після кінцевого терміну.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

 

Поділитися