17 жовтня 2020 р. 09:26

На посаду міського голови Роздільної претендують шість кандидатів, а на 26 депутатських мандатів — 170

На посаду міського голови Роздільної претендують шість кандидатів, а на 26 депутатських мандатів — 170

У виборчих перегонах до депутатського корпусу новоутвореної громади беруть участь сім політичних сил: «Батьківщина», «Довіряй ділам», «Європейська солідарність», «За майбутнє», «Наш край», «Опозиційна платформа — за життя», «Слуга народу».

Всього на один депутатський мандат приходиться майже сім претендентів, серед яких ексдепутат Верховної ради Олександр Пресман, перший номер у списку «Опозиційної платформи — за життя».

За посаду міського голови змагаються 6 кандидатів.

Самовисуванець Ігор Бичков, у минулому — головний лікар Роздільнянської ЦРБ. Кандидату 61 рік, він тимчасово не працює, безпартійний.

Самовисуванець Сергій Долгій, очільник фермерського господарства, депутат районної ради від «Опозиційного блоку». Кандидату 59 років, він безпартійний, у 2015 році теж претендував на посаду міського голови, був висунутий «Опозиційним блоком», вибори програв чинному голові. 

Єдина жінка, кандидатка на посаду міського голови — Оксана Дмитренко, очільниця районного осередку ВО «Батьківщина» висунута на посаду цією ж політичною силою. Пані Оксана — успішний підприємець, у минулому служила в прикордонних військах, має вищу освіту за фахом «міжнародний бізнес та маркетинг».

Кандидат від «Опозиційної платформи — за життя» Микола Петровський, чинний голова Кам’янської сільської ради. Йому 44 роки, він має вищу освіту і активну підтримку з боку екснардепа Олександра Пресмана.

Кандидат від «Слуги народу» Вадим Домброван працює директором ТОВ «Авторинок Куяльнік». Йому 45 рокі, він безпартійний і має вищу освіту.

Чинний міський голова Валерій Шовкалюк бере участь у виборчих перегонах втретє. Перші дві спроби увінчалися перемогою у 2010 і 2015 роках, коли він був самовисуванцем. Кандидату 58 років, він безпартійний, хоча цього разу висунутий партією «Довіряй ділам». Має вищу педагогічну освіту.

Нагадаємо, Болградська міська територіальна виборча комісія зареєструвала п'ять осіб кандидатами на посаду міського голови.

Міська територіальна виборча комісія Березівки Одеської області зареєструвала трьох кандидатів на пост міського голови. Двоє - представники партій і один самовисуванець.

Міська територіальна виборча комісія Подольська зареєструвала вісім кандідатів на пост мера міста.

Нагадаємо також, що очолити Ренійський ОТГ прагнуть шість кандидатів.

Поділитися