23 жовтня 2020 р. 15:25

Експерти розкажуть, як пройшов день голосування на місцевих виборах 25 жовтня, у понеділок

Експерти розкажуть, як пройшов день голосування на місцевих виборах 25 жовтня, у понеділок

Наступного дня після виборчої неділі, у понеділок, 26 жовтня, о 13:00 в Одесі представники Громадянської мережі ОПОРА проведуть пресконференцію про те, як минув день голосування та ніч підрахунку голосів.

Захід відбудеться у приміщенні медіахабу PMA Odesa Hub (Фонтанська дорога, 3).

Під час заходу координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Одеській області Анастасія Матвієнко та експерт Громадянської мережі ОПОРА в Одеській області Анатолій Бойко розкажуть про зафіксовані порушення виборчого законодавства у день голосування та під час підрахунку голосів.

Експерти також дадуть оцінку виборчому процесу та презентують результати проведеного спостереження на основі соціологічно обґрунтованої вибірки, що дасть можливість узагальнити інформацію про те, які порушення були найбільш поширеними по всій території країни.

До участі запрошуються журналісти, представники громадських і політичних організацій та інші зацікавлені особи.

Учасників  просять дотримуватися карантинних обмежень.

Онлайн трансляція заходу буде доступна на сторінці PMA Odesa Hub у Facebook.

Довідково: Спостереження ОПОРИ спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень. Громадянська мережа ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за черговими місцевими виборами, які відбудуться 25 жовтня. До спостереження залучено 188 спостерігачів по всій країні, а в день голосування до них долучаться короткотермінові спостерігачі. Крім того, ОПОРА також моніторить використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, а громадські омбудсмени досліджують вільний доступ до виборчих дільниць та захищають виборчі права громадян.

Поділитися