22 листопада 2020 р. 13:32

«Другий тур» місцевих виборів відбувається сьогодні ще в 11 містах України

«Другий тур» місцевих виборів відбувається сьогодні ще в 11 містах України

Сьогодні міських голів обирають Дніпро, Миколаїв, Львів, Полтава, Рівне, Черкаси, Ужгород, Слов'янськ, Бердянськ, Дрогобич та Нікополь. 

В Центральній виборчій комісії повідомили, що голосування за міських голів у 9-ти регіонах (11 міст) стартувало. 1 648 виборчих дільниць відкрились вчасно, із запізненням відкрилась одна виборча дільниця у Полтаві.

Також сьогодні відбувається повторне голосування з виборів депутатів 47 місцевих рад у 15 регіонах.

У Дніпрі у другому турі зустрінуться чинний мер Борис Філатов, партія «Пропозиція» та Загід Краснов, партія «Громадська сила».

У Миколаєві боротимуться чинний мер Олександр Сенкевич, партія «Пропозиція» та Владислав Чайка, партія «Опозиційна платформа - За життя».

У Львові - чинний міський голова Андрій Садовий, партія «Самопоміч» та Олег Синютка, партія «Європейська солідарність».

Полтава - Олександр Мамай, партія «За майбутнє» і Сергій Іващенко, партія «Слуга народу».

Рівне - Віктор Шакирзян, партія «Рівне разом» та Олександр Третяк «Європейська солідарність».

Черкаси - чинний міський голова Анатолій Бондаренко, партія «За майбутнє» та Віктор Євпак, партії «Голос».

Ужгород - чинний мер Богдан Андріїв, самовисуванець та Віктор Щадей, партія «Слуга народу».

Слов'янськ - Павло Придворов, партія «Опозиційна платформа - За життя» і чинний мер Вадим Лях, партія «Опозиційний блок».

Бердянськ - Олександр Свідло, партія «Опозиційна платформа - За життя» та Валерій Баранов, партія «За майбутнє».

Дрогобич - чинний мер Тарас Кучма, самовисуванець і Андрій Веселий, теж самовисуванець.

Нікополь - Олександр Саюк, партія «За майбутнє» і Руслан Олійник, партія «Слуга народу».

Станом на 12 годину ОПОРА вже фіксує порушення на дільницях: недопуск спостерігачів у Миколаєві та Ужгороді, флешмоби та смс із закликами до виборців у Миколаєві, Слов‘янську та Полтаві, фотографування виборчих бюлетенів у Дніпрі та Львові, а також порушення в роботі виборчих дільниць.  

Нагадаємо, Одеська міська територіальна виборча комісія оголосила результати підрахунку голосів за кандидатів на посаду Одеського міського голови, підтвердивши інформацію про перемогу чинного - Геннадія Труханова

За підрахунками ТВК, його підтримали 93 тисячі 921, тобто 54,28% натомість за його конкурента висуванця партії "Опозиційна платформа - За життя" Миколу Скорика проголосували 72 тис. 974. Загалом голосували - 173 тисячі 10 голосували.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія оприлюднила дані про кількість виборців, яки взяли участь в голосуванні за кандидатури на посаду міського голови Одеси, та інших міст де відбулося повторне голосування.

Ще раніше Київський міжнародний інститут соціології вже оприлюднив результати власного екзит-полу.

ІзбірКом слідкував за ходом голосування на Одещині та в інших регіонах України від початку процесу до його закінчення, і навіть після закриття виборчих дільниць.

Поділитися