18 жовтня 2020 р. 16:10

Дев'ять борців за крісло міського голови Чорноморська

Дев'ять борців за крісло міського голови Чорноморська

Чорноморська міська виборча комісія зареєструвала дев'ятьох кандидатів на посаду міського голови серед яких колишній народний депутат та колишній заступник міського голови Чорноморська. 

З усіх кандидатів лише директор комунального підприємства - фірма «Райдуга» Олександр Чайка самовисуванець, а інші вісім - висуванці політичних сил.  

Так Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» зробила ставку на директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Gavrihcastoms» Віталія Гавріха. Раніше він не займався політикою і був практично відсутній у медійному просторі. Минулого року Віталій Гаврих намагався потрапити до громадської ради при виконкомі Чорноморського міськради.

Політична партія «За майбутнє!» висунула колишнього народного депутата України, а зараз помічник-консультант народного депутата України Василя Гуляєва. З 2006 року по 2014 рік займав посаду голови Молодіжненської сільської ради. У 2015 році призначений головою Одеської обласної організації політичної партії «Відродження». У 2019 році вийшов з цієї партії.

У 2019 році балотувався до Верховної Ради по 140 округу (Одеська область) як безпартійний самовисуванець.

Політична партія «Пропозиція» висунула Геннадія Дашко який у липні 2015 року став засновником і керівником Громадської організації «Рапіра», яка ставить своєю метою захист військовослужбовців та їх сімей, громадян нашого міста від проявiв сепаратизму і корупцiї, примус недобросовісних чиновників до неухильного виконання Законів України.

«Опозиційна платформа-За життя» висунула голову правління ПАТ «Іллічівський судноремонтний завод» Михайла Дуднікова  - депутата Чорноморської міської ради Ⅴ−Ⅵ  скликань коли був головою постійної комісії з промисловості, транспорту та зв’язку. Наразі член постійної комісії з питань будівництва, регулювання земельних відносин, охорони навколишнього середовища та благоустрою VІІ скликання.

Політична партія «Довіряй ділам» висунула кандидатом віце-президента «Українського союза промисловців та підприємців» Юрія Крука. 

З 2015 року він був депутатом Одеської міської ради 7 скликання від Політичної партії «Довіряй ділам». Членом постійної депутатської комісії з питань транспорту, дорожнього господарства, зв’язку та морегосподарського комплексу. З 15 листопада 2016 року займав посаду заступника міського голови Чорноморська. Колишній директор ДП «Іллічівський морський торговельний порт» з липня 2013 року-вересень 2015 року.  Був помічником Міністра транспорту та зв'язку України з вересня 2010 року по жовтень 2011 року. Був начальником ДП «Морський торговельний порт «Южний»» з груеня 2007 року по вересень 2010 року.  А у 2004-2006 роках був головою наглядової ради ПАТ «Ізмаїльський суднобудівний-судноремонтний завод» (ІССРЗ).

Від партії «Розумна сила» йде журналіст, урбаніст і дизайнер Валерій Погребняк. Він виступав за розвиток велосипедної інфраструктури в Чорноморську, брав участь у створенні туристичного логотипа міста. Зараз Погребняк працює в ЗМІ «Чорноморськ сьогодні», раніше він був кредитним інспектором в «Дельта Банку».

Від партії «Слуга народу» кандидатом у мери Чорноморська стала Катерина Чегаринська. Вона є депутаткою місцевої ради і раніше обиралася від БПП. Також Катерина Чегаринська є главою громадської організації «Гідність» та ОСББ «Парусна-8», власниця приватного навчального закладу «Іллічівський центр розвитку дитини «Софія»».

Партія «Європейська солідарність» також висунула співробітницю ПАТ «Ізмаїльський суднобудівний-судноремонтний завод» - прессекретаря Тетяну Шишканову. 

Нагадаємо, у виборчих перегонах до депутатського корпусу новоутвореної Роздільнянської громади беруть участь сім політичних сил: «Батьківщина», «Довіряй ділам», «Європейська солідарність», «За майбутнє», «Наш край», «Опозиційна платформа — за життя», «Слуга народу».

Болградська міська територіальна виборча комісія зареєструвала п'ять осіб кандидатами на посаду міського голови.

Міська територіальна виборча комісія Березівки Одеської області зареєструвала трьох кандидатів на пост міського голови. Двоє - представники партій і один самовисуванець.

Міська територіальна виборча комісія Подольська зареєструвала вісім кандідатів на пост мера міста.

Нагадаємо також, що очолити Ренійський ОТГ прагнуть шість кандидатів.

Поділитися