24 жовтня 2020 р. 08:52

«День тиші»: що заборонено та яка відповідальність

«День тиші»: що заборонено та яка відповідальність

«День тиші» почав діяти згідно зі статтею 52 Виборчого кодексу України від 24:00, 23 жовтня, й продовжуватиметься сьогодні, 24 жовтня, весь день. 

В цей день законом заборонена будь-яка передвиборча агітація, в тому числі у вигляді масових заходів (концертів, вистав, зборів, спортивних змагань, мітингів, походів, демонстрацій, пікетів, тощо), розповсюдження агітаційних матеріалів, публічних оголошень про підтримку партій чи окремих суб’єктів виборчого процесу.

За порушення зазначених норм законом встановлена відповідальність, передбачена статтею 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Це штраф для громадян від 510 до 850 грн, а для посадових осіб – від 850 до 1360 грн.

Керівник головного управління Нацполіції в Одеській області Олег Бех пообіцяв, що у разі виявлення будь-яких порушень, поліція буде діяти безкомпромісно незалежно від політичної, соціальної, етнічної, релігійної та іншої належності правопорушника. 

«Пам’ятайте, що за порушення виборчого законодавства передбачена відповідальність, яка, в залежності від тяжкості скоєного, може сягати до десяти років позбавлення волі. Іще раз звертаюся до громадян: усі ми стоїмо перед вибором. І від того, у який спосіб ми його зробимо, залежить доля кожного з нас, наше спільне майбутнє та добробут», - зазначив керівник поліції регіону. 

Нагадаємо, Національна поліція України упродовж доби 21 жовтня отримала 395 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства, і найбільше з них зафіксовано в Одеській області - 73.

Поділитися