31 серпня 2020 р. 16:22

В ЦВК розповіли про старт виборчого процесу

В ЦВК розповіли про старт виборчого процесу

Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня з 5 вересня.

Рішення прийняте на виконання вимог Виборчого кодексу України.  

Місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування до того мають відвести місця та обладнати стенди та дошки оголошень у людних місцях для розміщення матеріалів передвиборної агітації.

Засоби масової інформації повинні визначитися із розцінками вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу для проведення передвиборної агітації за рахунок коштів виборчих фондів.

Партії до 6 вересня мають подати до Центральної виборчої комісії копії рішення вищого керівного органу політичної партії про участь її місцевих організацій у місцевих виборах. Місцеві організації в свою чергу не пізніш як за п’ять днів до дня проведення зборів, конференції мають розміщати на своїх офіційних вебсайтах повідомлення про час і місце проведення зборів, конференції місцевої організації партії з метою висування кандидатів у депутати обласних, районних, міських, районних у містах, сільських, селищних рад, кандидатів на посаду сільських, селищних, міських голів, порядок акредитації на таких зборах, конференції представників засобів масової інформації, визначений його організаторами.  

Окрім того, комісія внесла зміни до своєї постанови від 8 серпня 2020 року № 163 "Про Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року", виклавши вказаний Календарний план у новій редакції.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 10 серпня сформувала в Одеській області 27 виборчих комісій, а вже 14 серпня почала вносити зміни в їх склад. Останні зміни відбулися 28 серпня. 

В  Одеській районній територіальній виборчій комісії виявили зникнення двох постанов, які стосувались формування сільських та селищних територіальних комісій. 

27 серпня Виконавчий комітет Одеської міської ради в ході засідання 27 серпня відвів місця для обладнання стендів, дошок оголошень, на яких можна буде розміщувати матеріали передвиборної агітації на чергових місцевих виборах 25 жовтня.

Нагадаємо також, що в одного з членів Одеської обласної територіальної виборчої комісії підтверджено діагноз COVID-19. Наразі вирішується питання щодо необхідності самоізоляції членів облТВК та – можливо – їхньої заміни.

Раніше Кабінет міністрів України у середу затвердив порядок фінансування виборчих комісій (ВК) під час підготовки та проведення місцевих виборів, які відбудуться в Україні 25 жовтня.

Поділитися