03 жовтня 2020 р. 14:51

ЦВК скасувала реєстрацію кандидатів-клонів на посаду Одеського міського голови

ЦВК скасувала реєстрацію кандидатів-клонів на посаду Одеського міського голови

Зі списку претендентів на пост голови Одеси викреслили Вадима Філімонова, трьох Олегів Філімонових, Міхеїла Саакашвілі, Олександра і Василя Зеленських.

Про це повідомляє офіційний вебсайт Центральної виборчої комісії.

До ЦВК надійшла скарга від Одеської обласної організації політичної партії «Слуга народу», в якій зазначається, що Одеська міська територіальна виборча комісія зареєструвала двійників з порушеннями процедури. 

Кандидати висувалися Одеськими міськими організаціями політичних партій «Наша Земля», «Студентська партія України», «Циганська партія України», «Молодь до влади», «Зелені», «Блок Міхеіла Саакашвілі» і Обласною організацією політичної партії «Стабільність та справедливість» у Одеській області.

Під час перевірки, Комісія встановила відсутність у документах для реєстрації зазначених кандидатів документів про внесення грошової застави, а також свідоме введення виборців в оману, а отже, перешкоджання вільному формуванню їх волі, що є посяганням на гарантовані Конституцією України права громадян. 

ЦВК зобов'язав Одеську ТВК до 21 години 3 жовтня 2020 року повторно розглянути документи кандидатів. Крім того, інформацію про реєстрацію двійників передали в поліцію.

Нагадаємо, що цього тижня Одеська міська територіальна виборча комісія Одеського району Одеської області зареєструвала кандидатами в міські голови 29 бажаючих. Серед них Дарт Вейдер та багато однофамільців. 

Нагадаємо, раніше Одеська міська територіальна виборча комісія Одеського району Одеської області зареєструвала кандидатами в міські голови 11 бажаючих: Альберта Байжанова (партія «За права людини»), Євгена Червоненка (партія «Наш край»), Сергія Ківалова («Українська морська партія Сергія Ківалова»), Сергія Варламова (партія«Національний корпус»), Петра Обухова (партія «Європейська солідарність»), Миколу Скорика (партія «Опозиційна платформа - За життя!»), Едуарда Гурвіца (партія «Блок Едуарда Гурвіца»), Наталію Делієву (партія «Голос») і самовисуванців Олега Михайлика, Вікторію Стоянову та Ігоря Щербину.

А перед тим: представника «Союзу лівих сил» і один з лідерів руху «Куликове поле» Моріса Ібрагіма.

Громадського діяча і журналіста Станіслава Домбровського.

Ексдепутата Одеської обласної ради Юрія Печерського голови наглядової ради ВАТ «Одесаобленерго».

Активіста Михайла Кузаконя.

Чинного міського голову Геннадія Труханова - від своєї партії «Довіряй ділам».

Гумориста, артиста, коміка Олега Філімонова - від партії «Слуга народу».

Лікаря, заступника голови Одеської обласної адміністрації в 2013-2015 року Сергія Калинчука.

Нагадаємо, чергові місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

У вересні в Одеській області значно пожвавилася діяльність потенційних кандидатів і партій у сфері надання матеріальної допомоги, благодійності і організації свят.

Поділитися