30 серпня 2020 р. 18:44

Центрвиборчком у серпні вніс низку змін у склад ТВК Одеської області

Центрвиборчком у серпні вніс низку змін у склад ТВК Одеської області

Центральна виборча комісія 10 серпня сформувала в Одеській області 27 виборчих комісій, а вже 14 серпня почала вносити зміни в їх склад 

ІзбірКом вивчив, що змінилося в складах ТВК протягом серпня.

Отже 14 серпня Центрвиборчком змінив склад в шести територіальних та 11 міських територіальних комісій.

Так у Березівськй райТВК змінили заступника голови комісії та секретаря. 

Світлану Ігнатьєву від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», замінили Аллою Нарушевою на посаді голови комісії від тієї ж партії. 

Секретарем цієї комісії була Людмила Кузнєцова  від місцевої організації Української морської партії Сергія Ківалова її замінили в комісії Наталією Логінович.

В Білгород-Дністровській, Ізмаїльскій, Одеській, Подільській та  Роздільнянскій райТВК замінили рядових членів. 

Що стосується міських ТВК, то зміни відбулися у: Балтській, Березівській, Білгород-Дністровській, Біляївській, Болградській, Ізмаїльскій, Одеській, Роздільнянській, Теплодарській, Чорноморській та Южненській. 

В Балтській змінили секретаря: Андрія Терзі («Української морської партії Сергія Ківалова») на представника цієї ж партії Юрія Ігнатенко. Та одного рядового члена комісії.

В Біляївській голову комісії від Політичної партії «Громадянське суспільство» замінили з Миколи Пундика на Тетяну Дзей.

В Ізмаїльській ТВК Політична партія «Солідарність жінок України» замінила своїх представників на посаді заступника голови комісії. Оксану Нігматуліну на Вікторію Бобко.

В Одеській міській ТВК змінили секретаря комісії Ірину Оніфрійчук «За Права Людини» на Альберта Байджанова

В Роздільнянській ТВК змінили заступника голови комісії, від місцевої організації партії «Наші» Каріну Дробченко на Віктора Главчева. А також замінили одного з рядових членів комісії. 

В Теплодарській міськТВК змінили голову Ольгу Присяжнюк («Українська православна асамблея») на представника цієї ж партії Аллу Осадчу та одного рядового члена комісії. 

В керівництві інших міськТВК того дня змін не сталося, замінили де одного де двох членів ТВУ. 

Наступного разу зміни в ТВК Центральная виборча комісія внесла 18 серпня.

Цього разу окрім семи районних ТВК зміни внесли Одеську обласну ТВК та 16 міськіх ТВК.

Серед районних ТВК змінили голову в Білгород-Дністровській Христину Попелкову («Політична партія «За майбутнє»») на Юрія Янева, секретаря комісії Ольгу Паук («Слуга народа») на Ольгу Артем'єву та двох рядових членів комісії. В Болградській райТВК замінили голову. Олександра Королюка від місцевої організації Селянської партії України на Людмилу Брицкан з тієї ж партії, а також двох членів комісії. 

В Ізмаїльській комісії замінили весь керівний склад: голову Наталію Чорну («Слуга народа») на Ігора Панчева, заступника голови Оксану Гук від місцевої організації Партії промисловців і підприємців України на Марію Іванову, а секретаря Людмилу Дишкант («Політична партія «За майбутнє»») на Віру Мийнову та двох рядових членів комісії.

В Одеській райТВК змінили заступника голови Катерину Нікову від місцевої організації політичної партії «Альтернатива» на Олесю Лупуненко.

Серед міських в Вілковській змінили голову Ганну Федоренко від місцевої організації Української морської партії Сергія Ківалова на Наталію Курдіяшко

В Ренійській міськТВК замінили Олену Антоненко («Опозиційна платформа – За життя») на посаді голови комісії на Олексія Іваннікова.

В Татарбунарській міській комісії змінили заступника голови комісії Володимира Пєпєльжи («Опозиційна платформа – За життя») на Ольгу Сиротенко

В усіх інших зміни торкнулися лише рядового складу комісій.  

20 серпня зміни торкнулися п'яти районних комісій: Березівської, Білгород-Дністровської, Болградської, Одеської та Роздільнянської.

В Березівській - змінили  голову комісії Олену Смоляр ("Голос") на Максима Обода та одного рядового члена комісії. 

В Білгород-Дністровській - заступника голови Антоніну Васильєву ("Голос") на Тетяну Разуменко та одного рядового члена. 

В Болградській - заступника голови Микиту Седорчука ("Голос") замінили на Ірину Кириленко та двох рядових. 

В інших двох зміни не торкнулися керівного складу. 

У 12  міських ТВК зміни відбулися такі:

В керівництві Білгород-Дністровської комісії змінився заступник. Олександра Валенцевича ("Партія твого міста") на Олесю Срібну

В Болградській та Ізмаїльській комісіях змінилися голови. В першій Вадима Коменду ("Голос") змінили на Ірину Піркову, в другій Світлану Даніленко від місцевої організації Партії Труда на Івана Андрусєнко

В Одеській міській комісії замінили заступника голови Лілію Петрановську («Слуга народа») на Наталію Чиджавадзе.

В Татарбунарській та Чорноморській комісіях замінили голів. Ирину Гусаренко ("Голос") на Олену Власенко у першій та Ганну Браїло («Слуга народа») на Дмитра Соколова у другій.

В Южненській замінили голову та секретаря: Бориса Познанського від місцевої організації Селянської партії України замінили на Анатолія Мирончака, а Аллу Токменінову на Мар'яну Соловйову. 

21 серпня зміни торкнулися обласної територіальної комісії де Раїсу Франківську та Олексія Бершавського ("Слуга народу") поміняли місцями. Олексій Бершавський став головою, а Раїса Франківська рядовим членом комісії. 

Також зміни торкнулися Ізмаїльської та Подільської райТВК причому в останній змінили на посаді заступника голови Олену Телевку ("Партія Чернивчан") на Наталію Кулик. 

В Ананьївській, Балтській, Білгород-Дністровській, Одеській, Подільській, Татарбунарській та Чорноморській. 

В Подільській замінили заступника голови комісії Ірину Борисівну Лебедєву ("Слуга народу") на Ірину Геннадіївну Лебедєву, а у Татарбунарській секретаря комісії Тамару Унгурян від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" замінили Наталєй Криворученко.

В інших незначні зміни торкнулися рядового складу комісій. 

Наступного разу ЦВК внесла зміни у склад ТВК Одеської області 25 серпня

Зміни торкнулися: Березіської, Білгород-Дністровської та Ізмаїльськой райТВК, але не керівництва цих комісій.

Також зміни сталися в дев'яти міськТВК: Ананьївській, Арцизькій, Березівській, Ізмаїльскій, Кілійській, Кодимській, Подільській, Роздільнянській та Чорноморській. 

В Чорноморській змінили місцями Єлизавету Чорну ("Європейська солідарність") яка була заступником голови комісії перевели до лав звичайних членів комісії, а її місце зайняв раніше звичайний член комісії Кирило Сорокін. 

В Подільській комісії Олександра Касаткіна ("Голос") на посаді секретаря комісії замінив Геннадій Чорногуз

В Кодимській голову комісії  Ярославу Палясну ("Європейська солідарність") замінили Валентиною Барановською, а в Березівській голову Ярослава Ткачука від тієї ж партії замінили Галиною Вертій.

Останні зміни відбулися 28 серпня. 

В Обласній територіальній комісії змінили секретаря Наталю Сиволапенко на ("Опозиційна платформа-За життя") на Людмилу Антонову

Також зміни відбулися у складі усіх райТВК однак лише в Ізмаїльскій та Одеській вони торкнулися головуючого складу. В Ізмаїльскій замінили заступника голови комісії Марію Іванову від місцевої організації Партії промисловців і підприємців України на Андрія Бутенко, а в Одеській секретаря комісії Олену Рудякову ("Слуга народу") змінила Інна Токарська

Серед міськіх ТВК зміни торкнулися 17.

В Арцизькій змінили заступника голови комісії — Валентину Гордійчук (" Конгрес Українських Націоналістів") Світланою Баутіновою

В Болградській на посаді секретаря комісії Катерина Мєх (" Солідарність жінок України") замінила Альбіну Мокан

У Вілківській на посаді заступника голови комісії Світлана Прибилова ("Опозиційна платформа-За життя") замінила Марину Жигарєву, а в Ізмаїльській на такій самій посаді Олена Діденко замінила Вікторію Бобко ("Солідарність жінок України").

В Кодимській міськТВК на посаді секретаря Вікторію Джанібєкову (" Конгрес Українських Націоналістів") замінив Віктор Тодорашко

В Подільській міській комісії голова Людмила Олексієнко (Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"") вирішила залишитись звичайним членом комісії, а її місце зайняла Ольга Добрянська

Також в цих та інших комісіях зміни торкнулися рядового складу.   

Нагадаємо, у територіальних виборчих комісіях Одещини відбулися перші заміни їхніх членів. 

Відповідно до постанови Центральної виборчої комісії №179, заміни торкнулися 17 ТВК із 27, утворених ЦВК.

Нагадаємо також, що Одеська обласна організація ВГО "Комітет виборців України" тa видання ІзбірКом вирішили об'єднати різноманітні матеріали стосовно виборів в Одесі та Україні, що накопичилися в них за роки праці та створити музей виборів. 

Зазначимо, що в Одеській районній територіальній виборчій комісії виявили зникнення двох постанов, які стосувались формування сільських та селищних територіальних комісій.

Поділитися