09 листопада 2020 р. 12:22

Арциз очолить колишній голова райради

Арциз очолить колишній голова райради

Центральна виборча комісія оприлюднила результат підрахунку голосів на виборах міського голови Арциза Одеської області, яким став колишній голова Арцизької районної державної адміністрації, Сергій Парпуланський

За даними ЦВК, його підтримали 6 тисяч 737 виборців, тобто 62,18% тих, що  відвідали дільниці. Кандидат балотувався як самовисуванець. Його найближчим конкурентом став попередній міський голова Володимир Міхов, якого підтримали 2 тисячі 18, тобто 18,63%, а висунула партія "Слуга народу". 

Сергій Парпуланський очолював Арцизьку районну адміністрацію з серпня 2015 року по листопад 2019 року, коли заявив, що йде у відставку через незгоду з наміром Кабінету міністрів скоротити кількість працівників районних і обласних адміністрацій. 

Головою РДА Сергій Парпуланскій став в результаті гучних конкурсів Міхеїла Саакашвілі. Перебуваючи главою обласної адміністрації Саакашвілі вирішив зламати традицію призначень і зробити главами адміністрацій переможців відкритих конкурсів. Одним з таких і став Сергій Парпуланський. У 2016 році після відправки Саакашвілі у відставку. Сергій Парпуланський, як і інші переможці конкурсів, заявив про свою готовність піти разом з губернатором, але потім, мабуть, передумав.

Також Сергій Парпуланський один з депутатів, що голосували за позов Арцизької районної ради у Верховний суд України з вимогою визнати протиправним і таким, що підлягає скасуванню постанову Верховної Ради України про утворення і ліквідації районів.

В липні Верховна Рада України ухвалила постанову про створення і ліквідації районів, скоротивши кількість районів в Україні з 490 до 138, зменшивши їх кількість і в Одеській області.

В Одеській області зокрема створені: Березовський, Білгород-Дністровський, Болградський, Ізмаїльський, Одеський, Подільський і Роздільнянський райони.

Поділитися