21 вересня 2017 р. 08:00

Ранкова кава від ІзбірКому: 21 вересня

Ранкова кава від ІзбірКому: 21 вересня

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні.


Рош Гашана — Новий рік усіх, хто сповідує юдаїзм, зокрема євреїв. Це день, з якого для представників цієї релігії починається суд над усім створеним. 

У цей день юдеї сурмлять у шофар. Звук шофара означає, що людина повинна подумки озирнутися на минулий рік, згадати свої помилки і проаналізувати свої вчинки: чи робив він добро? Чи допомагав людям? І приймає тверде рішення: у майбутньому році бути кращим, чеснішим, добрішим, більш терпимим, не ображати нікого, робити ще більше добра, ще більше любити ближнього свого та намагатися робити всіх навколо щасливішими. Прийнято вивертати кишені біля річки чи водойми, викидаючи крихти, що залишилися в них, немов викидають усе погане і неприємне, що було торік.

У цей день послідовники юдаїзму благословляють один одного словами «Нехай Всевишній у Книзі Життя запише вам гарний рік».

Під час Рош Гашана є звичай їсти круглі хліби під назвою хали, форма яких нагадує про завершення ще одного кола (року) і про початок нового кола нашого життя. Їдять яблука з медом, щоб рік був солодким, як мед, і гранати, щоб добрі справи і вчинки примножувалися, як зернятка в цьому плоді.


АНОНСИ

 

 

Поділитися