17 листопада 2017 р. 08:30

Ранкова кава від ІзбірКому: 17 листопада

Ранкова кава від ІзбірКому: 17 листопада

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні

ІзбірКом пропонує починати кожен день з «ранкової кави» від редакції: цитат, свят і просто цікавинок на сьогодні.


Щорічно 17 листопада в Італії відзначають День захисту чорних котів, який був заснований з ініціативи активістів італійської Асоціації із захисту навколишнього середовища і тварин і вперше відзначався в 2007 році. Щорічно в світі гине кілька десятків, а то і сотень тисяч чорних котів. Крім того, є дані, що чорних кошенят рідше інших забирають з притулків.

Зібравши статистику по «невдачливим» тваринам, італійські активісти з Асоціації із захисту навколишнього середовища і тварин взялися вирішувати проблему винищення чорних кішок. Першим кроком стало затвердження Дня захисту чорних котів в 2007 році. Як заявляють в Асоціації, організація буде не тільки допомагати кішкам, а й нагороджувати людей, які виявляють співчуття до зацькованих тварин.

Втім, в деяких країнах чорні кішки зовсім не потребують допомоги. Наприклад, у Великій Британії забобони щодо цих тварин носять виключно позитивний характер. Наприклад, в деяких районах Англії вірять, що господиня чорного кота ніколи не залишиться без шанувальників, а в Шотландії вважають, що кішка кольору ночі приносить в будинок багатство.Не ображають чорних кішок і моряки: вони впевнені, що корабельний або домашній кіт такого окрасу обіцяє вдачу в плаванні.


АНОНСИ НА СЬОГОДНІ

Поділитися