30 червня 2022 р. 12:37

Журналісти знайшли в Одесі будинок, де прописаний "президент" так званої ПМР

Журналісти знайшли в Одесі будинок, де прописаний "президент" так званої ПМР

Лідери та "еліта" так званої Придністровської молдавської республіки використовують громадянство України щоб купувати нерухомість в Одеській області та подорожувати світом.

Про це йдеться у спільному розслідуванні «Слідства.Інфо» та RISE Moldova.

Журналісти з'ясували, що члени вищого придністровського керівництва (формального та неформального) багато років використовували паспорти громадян України не лише для подорожей, а й для ухилення від молдавського слідства. Ще під українськими ідентичностями вони продають одна одній компанії, відкривають бізнес в Україні та в Євросоюзі, купують нерухомість на Одещині та просто вільно виїжджають із сім'ями за межі регіону, контрольованого росією.

Наприклад нинішній придністровський лідер Вадим Красносільський, який близько 10 років у розшуку в Молдові, майже щомісячно перетинав кордон України. Для цього він понад 300 разів використав російський закордонний паспорт, і близько 10 разів – український.

В українському паспорті Вадима Красносільського зазначається, що він зареєстрований в Одесі на вулиці Дідріхсона. Щоправда в цьому будинку лідера Придністров'я не бачили 10 років.

Раніше журналісти повідомляли про те, що новопризначений "прем’єр-міністр" невизнаного Придністров’я Олександр Розенберг регулярно їздить в Україну та має дочку в Одесі, яка є дружиною одесита Євгена Філонова - депутата Одеської обласної ради від проросійської партії «Опозиційна платформа — За життя».

У лютому 2020 року журналісти показали особняк на Одещині, що належить найбільшому олігарху невизнаної ПМР.

В Одесі почали судити жителя так званої «Придністровської Молдавської Республіки», який організував теракти у військових частинах та наругу над пам’ятником Небесній Сотні.

Поділитися