05 серпня 2022 р. 20:30

Суд подовжив обов'язки депутатові Одеської облради

Суд подовжив обов'язки депутатові Одеської облради

Вищий антикорупційний суд України задовільнив клопотання прокурора та подовжив строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного - депутата Одеської обласної ради Дмитра Чапіра.

Як повідомляє Центр публічних розслідувань, згідно з ухвалою суду, депутат й надалі зобов'язаний прибувати до детектива (слідчого), прокурора, слідчого судді та суду за кожною вимогою; не відлучатись з населеного пункту, в якому проживає підозрюваний, без дозволу детектива (слідчого), прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи та не спілкуватись з іншими фігурантами справи.

Дмитро Чапір в червні вийшов із СІЗО під 992 тисяч гривень застави. Кошти за підозрюваного депутата внесли майже одразу після рішення Вищого антикорупційного суду, яким його взяли під варту. Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з поліцією викрили "на гарячому" депутата Одеської обласної ради Дмитра Чапіра на початку червня.

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав у директора лікарні неправомірну вигоду за неперешкоджання в діяльності підприємства, а також за "гарантію" залишення на посаді.

Його викрили "на гарячому" під час одержання неправомірної вигоди у 120 тис. грн. 

Поділитися