23 червня 2022 р. 10:03

Правоохоронці перевірили, чи не співпрацює мер Кодими з рф

ФОТО: Сергій Лупашко/Facebook

(ФОТО: Сергій Лупашко/Facebook)

Правоохоронці зранку 22 червня провели обшуки в міського голови Кодими Одеської області Сергія Лупашка та в його сина. 

Про це мер повідомив на сторінці Кодимської громади у Facebook.

За його словами, правоохоронці діяли на підставі рішення Печерського районного суду міста Києва та шукали докази того, що він може співпрацювати із спецслужбами російської федерації через наявність в нього нібито громадянства так званої Придністровської молдавської республіки. 

Втім сам мер зазначив, що незважаючи на місце народження - Молдову, він наразі є громадянином лише України. 

"Інкриміновані звинувачення не підтвердились. Представники правоохоронних органів чесно і гідно виконали припис, але й самі були здивовані, адже ніяких фактів чи передумов державної зради з мого боку та членів моєї сім’ї просто нема, про що було складено відповідні документи. Мені особисто шкода, що оперативна група витратила даремно мій і свій час, адже вони могли в цей день затримати справжніх злочинців чи врятувати комусь життя, а замість того були втягнуті в недолугу політичну інтригу", - зазначив мер.

Зазначимо, що це не перший міський голова Одещини, до якого з початку російського вторгнення прийшли правоохоронці з перевіркою. 

Так 20 травня, слідчі Державного бюро розслідувань приїхали до будинку міського голови Білгорода-Дністровського Віталія Граждана. Це сталося також зранку.  

А 7 травня правоохоронці проводили обшуки в мера Рені Ігоря Плехова.

В обох випадках перевіряли, чи не співпрацюють міські голови з рф.

Поділитися