13 жовтня 2022 р. 16:54

Посадовців Одеської міської ради підозрюють у розкраданні коштів на ремонти ліфтів

Посадовців Одеської міської ради підозрюють у розкраданні коштів на ремонти ліфтів

Слідчі Головного управління Національної поліції в Одеській області наразі розслідують справу про можливе привласнення посадовцями Одеської міської ради у змові із підприємцями коштів на загальну сумму понад 350 мільйонів гривень.

Як зазначається у матеріалах справи, йдеться про гроші, виділені в рамках реалізації міської цільової програми заміни, модернізації та диспетчеризації ліфтів в Одесі на 2016-2020 роки.

Суть схеми, на думку слідчих, полягала у тому, що підприємці завищували вартість робіт, а посадовці їх оплачували за завищеними цінами.   

"Встановлено, що, з метою заволодіння державними коштами, посадовими особами вищезазначених державних установ реалізується протиправний механізм розтрати та привласнення бюджетних коштів у порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель та здійснюється штучне завищення очікуваної вартості предметів закупівлі в тендерній документації", - йдеться  рішеннях судів.

У справі фігурують компанії-переможці відповідних тендерів: Філії "Одесліфт ПАТ "Виробниче об'єднання «Стальканат-Сілур»", ПАТ "Виробниче об'єднання «Стальканат-Сілур»", ПП "Портал-Н", ТОВ "Гранд Портал Сервіс", ТОВ "Портал групп".

"Службові особи Одеської міської ради та вищезазначених комерційних структур, фактично спільно розробивши Програму, монополізували ринок ремонту ліфтів у житлових будинках м. Одеси, що надало їм можливість безпідставно підвищувати ціни на обладнання та монтажні роботи, що призвело до зростання собівартості заміни ліфтів та збільшення витрат з місцевого бюджету", - наполягають слідчі.

Поділитися