04 лютого 2022 р. 16:51

На відселення людей для будівництва нового Іванівського шляхопроводу треба майже 15 мільйонів

На відселення людей для будівництва нового Іванівського шляхопроводу треба майже 15 мільйонів

Начальник управління капітального будівництва Борис Панов просить виділити з бюджету міста 14 мільйонів 900 тисяч гривень на відселення мешканців будинків та придбання земельних ділянок, що відносяться до будівництва Іванівського шляхопроводу.

Про це повідомили під час засідання постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів 4 лютого, зазначає Центр публічних розслідувань. 

Комісія узгодила прохання директора департамента одноголосно, та його в подальшому мають розглянути усі депутати міської ради на пленарному засіданні.

Раніше управління капітального будівництва Одеської міської ради за рахунок бюджетних коштів оголосило про проведення закупівлі квартир (однокімнатні, двокімнатні, трикімнатні) в комунальну власність для відселення громадян з території, що потрапляє під пляму будівництва.     

Виконавчий комітет Одеської міської ради 27 січня погодив відселення мешканців будинків, що знаходяться на території, де планується будувати дорогу загального користування державного значення М-28 Одеса – Южне – /М-14/ з під’їздами (під’їзд до Одеського морського порту) та розташовані поруч з Іванівським шляхопроводом.

Також під час засідання Одеський міський голова Геннадій Труханов запропонував внести зміни у документацію з будівництва дороги в порт та звести дворівневу естакаду. 

Це, за його словами, дозволить розвантажити дорогу та запобігатиме заторам.

На мосту ж облаштують три смуги руху у двох напрямках. Загалом там розмітять шість смуг руху транспорту.

У квітні минулого року товариство з обмеженою відповідальністю "Ростдорстрой" почало роботи з прокладення нової дороги, яка з'єднає територію Одеського морського торгового порту та дорогу М-28 Одеса – Южне. 5,3 кілометри автошляху буде збудовано з цементобетонним дорожнім покриттям за посиленою технологією та буде організовано дві смуги руху.

Реконструкція Іванівського мосту, а точніше демонтування старої конструкції для початку нового будівництва, затягується та розпочнеться не раніше осені 2022 року. 

Минулого року повідомлялося, що проєкт нового Іванівського мосту передбачає подовження Іванівського шляхопроводу в бік Овідіопольської дороги та влаштування під ним руху кільцем.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися