12 липня 2022 р. 20:15

Греція вимагатиме розслідувати в Гаазі злочини росії проти Одещини

ФОТО: Одеська ОВА

(ФОТО: Одеська ОВА)

Греція має намір звернутися до Міжнародного суду в Гаазі з проханням розслідувати військові злочини, які вчинила армія росії не лише в Маріуполі, а й в Одесі та Одеській області. 

Про це повідомляє Центр публічних розслідувань з посиланням на главу Міністерства закордонних справ Греції Нікоса Дендіаса під час робочого візиту до Одеси.

«Греція проситиме Міжнародний суд розслідувати військові злочини, що сталися у Маріуполі, бо наша країна має особливий інтерес до цього міста через грецьку громаду, яка налічує там понад 100 тисяч людей. Окрім того, я проситиму своїх колег в Альянсі зробити все, що вони можуть, щоб не лише допомагати Україні, а й захистити Одеську область і Одесу, щоб ваше прекрасне місто не спіткала така ж доля, як Маріуполь», – додав він.

Начальник Одеської обласної військової адміністрації, Максим Марченко детально ознайомив Міністра закордонних справ Греції з жахливими наслідками ударів з використанням ракет нанесених російською армією безпосередньо по території Одеси та Одеської області. 

Ввечері 11 липня ворог ще раз обстріляв Одеську область ракетами, проте, на відміну від денних атак, якихось руйнувань не завдав.

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури Одеської області розпочали кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Ворог 11 липня наніс два ракетні удари по території Одеської області із застосуванням авіації.

8 липня близько десятої години ранку, з ворожого літака Су-30, з боку Чорного моря, по Одеській області випустили крилату ракету типу Х-31, яка розірвалась над морем, прямуючи до узбережжя.

7 липня під час чергового авіаційного удару по Одещині з літака Су-30 випущено дві ракети Х-31, одна з яких влучила в танкер «Міленіум Спіріт» (прапор Молдова), який дрейфує в територіальному морі без екіпажу із залишками дизпалива на борту.   

Російські військові двічі атакували Одеську область вночі та зранку 7 липня. 

Ворожий літак-винищувач СУ-35 ввечері 6 липня намагався вразити українські літаки ракетами "повітря-повітря" під час повітряного бою в небі над Одеською областю.

Вдень 6 липня літаком по Одещині випущено ракету, яку сили протиповітряної оборони збили над морем.

З використанням авіації опівдні 5 липня ворог атакував ракетами Х-59 портову інфраструктуру Очакова та Чорноморська.

Занепокоєння ворога встановленням контролю за островом Зміїним українською стороною, активізувало російську авіацію.

Більше про російське вторгнення у хроніці ІзбірКома

Поділитися