29 серпня 2022 р. 16:46

Голову райадміністрації в Одесі підозрюють в закупівлі майна для тероборони за завищеною ціною

Фото: ДСР

(Фото: ДСР)

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем голові однієї з районних адміністрацій Одеси.

Про це повідомляє пресслужба ДСР, зазначає Центр публічних розслідувань. 

За даними слідства, посадовець мав придбати спеціальне спорядження та військове обмундирування для бійців підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальної громади міста Одеси. Він це зробив, але умисно уклав договір з комерційною структурою на поставку термобілизни, спальних мішків та карематів за завищеними цінами. 

В Департаменті стратегічних розслідувань впевненні - посадовець розумів, що ціна завищена, але не відхилив її та не пошукав теж саме дешевше. Через це переплатив постачальнику понад 714 тисяч гривень і відповідно на цю суму завдав збитків територіальній громаді міста Одеси.

Даний факт підтверджується висновком судово-економічної експертизи. В разі доведення провини голові райадміністрації загрожує до шести років ув’язнення.

Зазначимо, що у Департаменті стратегічних розслідувань не повідомляють, про яку саме районну адміністрацію в Одесі йдеться, але відомо, що розслідуванням керує прокуратура Суворовського району міста, а проводить його відділ поліції №3, відповідальний за цей же район, тож можна припустити, що й райадміністрація також Суворовська. Очолює цю райадміністрацію Сергій Кондратюк

Раніше одеські правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця з територіальної оборони, якого обвинувачують у незаконному використанні гуманітарної допомоги.

Також правоохоронці затримали жительку Одеси, яка у тренажерних залах підшукувала чоловіків, що ухиляються від мобілізації, та пропонувала їм допомогу у виїзді до сусідньої країни. 

А ще затримали 37-річного одесита, який організував незаконний перетин кордону України військовозобов’язаними. Фігурант підшукував чоловіків, які всупереч воєнного стану хотіли втекти з країни, і за грошову винагороду гарантував їм безперешкодний виїзд до сусідньої держави.  

Поділитися