20 січня 2022 р. 16:48

Депутати Одеської міської ради планують заборонити видавати дозволи на встановлення гаражів

Депутати Одеської міської ради планують заборонити видавати дозволи на встановлення гаражів

Постійна комісія з питань транспорту і дорожнього господарства Одеської міської ради погодила правила отримання дозволу на встановлення гаражів на прибудинкових територіях. 

Як повідомив під час засідання комісії її голова Петро Обухов, нові правила передбачають, що встановлення гаражів дозволятиметься лише особам з інвалідністю та й не усім, а лише тим, в яких автівка є засобом протезування, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Звичайно, дозвіл навіть вони отримуватимуть за умови наявності паспортів прив'язки, відсутності порушень санітарних та протипожежних норм. 

Такі гаражі не можна буде передавати у спадок чи продавати. Дозвіл видаватиметься на три роки.   

"Я сподіваюсь, що це наведе лад в ситуації із встановленням гаражів", - зазначив він. 

Також Петро Обухов зазначив, що наразі не йдеться про знесення існуючих гаражів, а лише про видання дозволів на встановлення нових.

Як повідомив у свою чергу голова Приморської районної адміністрації Марат Корольов, підпорядкована йому адміністрація впродовж минулого року не видала жодного дозволу на встановлення гаражів. Він також зазначив, що  Департамент міського господарства наразі проводить повторну інвентаризацію гаражів міста.  

Він повідомив, що є усне розпорядження мера про надання головами районних адміністрацій пропозицій про знесення гаражів, встановлених у 70-80 роки минулого сторіччя. 

Нагадаємо, Господарський суд міста Київ взяв до розгляду позов Громадської організації "Товариство "Восток" до Одеської обласної державної адміністрації про відшкодування шкоди у розмірі 5 мільйонів 650 тисяч гривень.

Консультативно-дорадча комісія Управління Державної архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради дозволила відкриття підземного паркінгу з торгівельно-офісними приміщеннями за адресою: вулиця Новощіпний ряд, 2.

Південне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України виявило факт незаконного надання суб’єктом господарювання  послуг із забезпечення паркування транспортних засобів на місцях для паркування (спеціально відведеній стоянці) за адресою: м. Одеса, пляж «Ланжерон», зона 2.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися