02 лютого 2022 р. 11:32

Членам земельної комісії Одеської міської ради не змогли надати необхідні документи

Членам земельної комісії Одеської міської ради не змогли надати необхідні документи

Чергове засідання постійної комісії з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин Одеської міської ради 2 лютого відбулося без бійок, але не без конфліктів.

Так, депутатка міської ради та членкиня комісії Жанна Мандриченко вимагала надати членам комісії документи щодо земельних ділянок, про які буде йтися на засіданні, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Депутатка наполягала на тому, що деякі питання, включені до порядку денного засідання комісії та проєкту рішення міської ради, який комісія затверджує для розгляду під час пленарного засідання сесії, не підкріплені документами, тож розглядати їх не можна. 

Натомість голова комісії Сергій Страшний зазначив, що документи є в наявності в апараті міської ради, однак надати їх депутатам саме немає можливості, а розгляд документів прямо під час засідання комісії відбере забагато часу.

"В усіх була можливість ці документи вивчити та розглянути", - зазначив він.        

На засіданні також був присутній народний депутат Артем Дмитрук, який заявив, що правоохоронці за його заявами розпочали низку кримінальних проваджень щодо порушень, які, на думку нардепа, мали місце на засіданнях земельної комісії.

Також нардеп звинуватив членів комісії у порушенні регламенту та законодавства щодо термінів надання для ознайомлення документації, яка розглядається на засіданнях.

Зазначимо, що Генеральна прокуратура проводить досудове розслідування щодо дій народного депутата Артема Дмитрука у будівлі Одеської міськради.

Йдеться про засідання постійної комісії Одеської міської ради з питань просторового розвитку, землеустрою та регулювання земельних правовідносин 25 січня, де сталася бійка, у якій постраждали 10 осіб.

Після чого народний депутат України Артем Дмитрук повідомив про призупинення своєї діяльності у міжфракційному об'єднанні «Розумна політика» колишнього голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися