06 лютого 2021 р. 18:58

У місті Вилкове депутати виділили під забудову землю біля затоки Базарчук

У місті Вилкове депутати виділили під забудову землю біля затоки Базарчук

Депутати Вилківської міської ради на Одещині на сесії 5 лютого підтримали проєкт рішення про дозвіл на виготовлення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок за 11 адресами.

Як повідомляє ІзбірКом, згідно з опублікованим на офіційному сайті міської ради проєктом рішення, йдеться про 11 ділянок, сім з яких площею 0,1 га та дві – по 0,01 га, які оформлюють семеро громадян України: Геннадій Бойко, Володимир Каплієнко, Василь Грицько, Світлана Грицько, Серафима Грицько, Іван Грицько і Людмила Лещинська. Відповідно більші ділянки оформлюються для будівництва і  обслуговування  житлового будинку, господарських  будівель і  споруд, а менші – для будівництва  індивідуальних гаражів.

Судячи з адрес, вказаних в документі, ділянки розташовані поруч: вулиця Придунайська, 109-К, 109-Л, 109-М і 109-Н.

Як повідомив депутат міської ради Олександр Санжара на своїй сторінці у Facebook, йдеться про житлову забудову затоки Базарчук, що розташована на виїзді з міста.

«Ми віддаємо 9000 кв. м вздовж Базарчука і Дунаю в безкоштовне користування, під будівництво житлових будинків, людям, які не є жителями нашої громади, проживають в різних куточках України!.. Приблизна оцінка земельної ділянки в цьому районі оцінюється близько $2000 за сотку, тобто загальна вартість виходить $200 000, що прирівнюється до річного бюджету розвитку нашої громади, а ми віддаємо за 200 грн на рік!» - написав він.

Крім того, судячи з документів, що є у розпорядженні редакції, на цих ділянках вже є будівлі, що були там, за офіційною версією, збудовані до 1992 року, а тому не є самочинним будівництвом. Відповідні технічні паспорти громадяни отримали в грудні 2020 року, а реєстрацію провела державна реєстраторка на території Захарівської громади (колишній райцентр Фрунзівка, нині Роздільнянського району).

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд наклав арешт на понад 1 гектар землі в Одесі, на території яких перебуває пам’ятка архітектури - «Дача Маразлі». Слідчі встановили, що на цій території планували побудувати багатоповерхові будинки та паркінг. 

Нагадаємо також, що Одеський муніципалітет веде перемовини із компанією «Ллойд», яка намагалася будувати щось на пляжі в Аркадії, щоб змусити будівельників виправити ситуацію щодо зруйнованого схилу. Начальник управління інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Одеської міськради Віталій Парфьонов повідомив, що компанія не мала ніякого дозволу від муніципальних структур на це будівництво. Тож її змусили його припинити. 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися