10 грудня 2021 р. 17:06

Суд переніс засідання з приводу нападу на знімальну группу одеського каналу

Суд переніс засідання з приводу нападу на знімальну группу одеського каналу

Сьогодні в Суворовському суді м. Одеси відбулося чергове засідання з приводу нападу на знімальну групу ТК "Думська.TV" восени на Лузановці.

Про це повідомив кореспондент Центру публічних розслідувань з зали суду. 

Представник обвинуваченого надав документи, що сьогодні його підзахисний отримує медичну допомогу. За його словами, нещодавно його побили, тому було потрібне медичне втручання.

Наступне засідання суддя призначив на 23 грудня.

Нагадаємо, невідомий чоловік напав на знімальну групу телеканалу "Думська ТВ" під час зйомки сюжету про кафе "Лев", власники якого ніби не бажають платити за оренду.

Суворовська окружна прокуратура Одеси повідомила про підозру адміністратору - керуючому ресторану за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів та погрози насильством.   

4 жовтня 2021 року журналісти телеканалу «Думская.TV» знімали відеосюжет щодо фактичного стану справ з закладами громадського харчування у гідропарку «Лузанівка».

Своїми протиправними діями чоловік позбавив можливості журналістів реалізувати надані їм законом права при здійсненні професійної діяльності.

Також знімальну групу телеканалу "Думська ТВ" не пустили працювати в торгівельний центр Fontan Sky, де журналісти планували знімати сюжет про перебіг вакцинації в Одесі.

Охорона торгівельного центру пояснила свої дії тим, що в кореспондентів немає сертифікату про повний курс щеплення від коронавірусу. Тобто вони отримали не дві дози вакцини, а лише по одній. 

Нагадаємо також, що за позовом ІзбірКома Одеська ОДА скасувала обмеження по допуску журналістів.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань

Поділитися