15 листопада 2021 р. 15:09

Реорганізований одеський виш зайве витратив 10 мільйонів на підрозділи в інших містах

Реорганізований одеський виш зайве витратив 10 мільйонів на підрозділи в інших містах

Керівництво Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку всупереч вимогам законодавства не вживало заходів щодо припинення діяльності відокремлених структурних підрозділів навчального закладу Львівського та Київського навчально-наукових центрів, видатки на утримання яких за 2020 рік та І півріччя 2021 року склали 10,4 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Південному офісі Державної аудиторської служби. 

Там повідомили, що Київський та Львівський навчально-наукові центри дублюють напрями та спеціальності, за якими проводиться підготовка студентів вищих навчальних закладів м. Києва та Львова.

Загалом фахівці Південного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності в Державному університеті інтелектуальних технологій і зв’язку за період з 1 квітня 2016 року по 30 червня 2021 року. За результатами заходу державного фінансового контролю виявлено порушень і недоліків на загальну суму 54,4 млн грн.

Серед основних порушень аудитори виділили такі:

  • порушення законодавства з оплати праці. Наприклад, нарахування заробітної плати працівнику університету за період перебування його за кордоном;
  • порушення при нарахуванні та виплаті стипендії;
  • завищення обсягів виконаних робіт;
  • завищення в обліку вартості земельних ділянок;
  • через списання дебіторської заборгованості за навчання та мешкання у гуртожитках втрачені доходи від здійснення основної та додаткової господарської діяльності.

Керівництвом університету, за ствердженням Південного офісу, не забезпечено проведення реєстрації у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно 23 будівель та споруд та не проведена державна реєстрація прав постійного користування земельними ділянками площею 9,8 га.

Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку був створений 19 серпня 2020 року шляхом об’єднання Одеської національної академії зв’язку ім. Попова та вищого навчального закладу «Одеська державна академія технічного регулювання та якості».

Нагадаємо, виконуючий обов’язки ректора Державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри фізики Олександр Назаренко виграв вибори очільника цього вишу у вересні. 

Поділитися