27 січня 2021 р. 17:34

Одеська міська рада стане більш відкритою

Одеська міська рада стане більш відкритою

Міська рада буде публікувати порядок денний і протоколи засідань постійних депутатських комісій на депутатському порталі.

Про це стало відомо під час засідання комісії з питань законності, - повідомляє Центр публічних розслідувань.

Як розповів очільник департаменту інформації Андрій Сиваш, на сайті з'являться такі вкладки як порядок денний комісій, протоколи засідань і звіти.

Вже наступного понеділка з'являться розділи з онлайн-засіданнями з прив'язкою до комісій, а також протоколи засідань та порядку денного.

Голова комісії, депутатка Ольга Квасніцька зазначила, що важливо зараз, щоб на сайті працювало електронне звернення.

«Наше завдання - зробити публічною і відкритою роботу депутатських комісій», - зазначила вона.

Нагадаємо, журналіст ІзбірКому зміг відвідати засідання колегії Одеської обласної адміністрації лише після телефонного дзвінка та виходу представника пресслужби, бо, як з'ясувалося, таким чином обмежили доступ медіа до головного корпусу Одеської обласної ради на пр. Шевченка, 4.

Нагадаємо також, що експерти Інституту масової інформації зафіксували в Україні протягом 2020 року станом на 28 грудня 229 випадків порушень свободи слова, 171 з яких стосувався фізичної агресії проти журналістів.

У вересні того ж року в Україні вони фіксували 15 порушень свободи слова. В червні порушення свободи слова в Одесі експерти зафіксували двічі.

Відкритість діяльності місцевих рад - одна з ключових цілей в рамках роботи Центру публічних розслідувань

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися