15 липня 2021 р. 13:10

Одесі бракує автомобілів швидкої допомоги для транспортування немовлят

Одесі бракує автомобілів швидкої допомоги для транспортування немовлят

Депутатка міської ради Ірина Головатюк-Юзефпольська, яка очолює пологовий будинок №1, заявила про недостатню кількість транспорту неонатальної швидкої допомоги в Одесі.

Таку думку вона висловила на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я Одеської міської ради. 

Відповідних спецавтомобілів в місті два. За інформацією депутатки, вони часто перебувають у ремонті. І Головатюк-Юзефпольській при виникненні екстрених ситуацій в очолюваному нею пологовому будинку доводиться звертатися до колег з обласного департаменту охорони здоров’я, який виділяє свій спецтранспорт - до речі, єдине таке авто на всю область, якщо не рахувати міста. Це дуже небезпечно для здоров’я немовлят. Вартість відновлення автомобілів - 600 тисяч, за інформацією депутатки. 

Нагальну проблему пообіцяв вирішити виконуючий обов’язки міського директора департаменту охорони здоров’я Левон Нікогосян. Він запевнив депутатів, що міська влада зможе виділити ці кошти оперативно. 

Нагадаємо, у квітні міський голова Геннадій Труханов заявив, що Одеський муніципалітет звертатиметься до обласної адміністрації та обласної ради з проханням розглянути можливість передати станцію швидкої допомоги в Одесі у власність міської ради. 

В червні Одеський міський голова Геннадій Труханов звільнив директорку департаменту охорони здоров'я Одеської міської ради Олену Якименко та призначив виконуючим обов'язки депутата міської ради Левона Нікогосяна. 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися