24 червня 2021 р. 13:19

НАЗК розпочало перевірку декларації екснардепа Пресмана

НАЗК розпочало перевірку декларації екснардепа Пресмана

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку 34 декларацій, серед яких фінансова звітність голови Роздільнянської районної ради Одеської області Олександра Пресмана

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК. 

Усього з початку 2021 року НАЗК узяло в перевірку вже 769 декларацій публічних службовців. Перевірку декларації Олександра Пресмана агентство розпочало за результатами моніторингу способу життя.

Зазначимо, Вищий антикорупційний суд 17 червня змінив запобіжний захід екснардепу Олександру Пресману із застави в 927 тисяч гривень на особисте зобов’язання. 

Колишнього топпосадовця, а зараз голову Роздільнянської районної ради, обвинувачують в отриманні незаконної компенсації за житло в розмірі майже 1 мільйон гривень протягом 2014-2018 років.

Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, а саме - зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки. Екснардепу загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.

Олександр Пресман з квітня бажає укласти зі слідством угоду про визнання винуватості у повному обсязі.

20 травня 2021 року виповнилось два роки перебування Володимира Зеленського на посаді Президента України. За Конституцією України президент наділений правом законодавчої ініціативи, і ОПОРА вирішила дослідити, як народні депутати, обрані в мажоритарних округах Одеської області, підтримували законодавчі зміни від Володимира Зеленського, та порівняти цю підтримку з його попередником – Петром Порошенком.

Поділитися