01 вересня 2021 р. 15:55

Міністерство освіти поки не готове передати міській раді згорілий будинок на Троїцькій

Міністерство освіти поки не готове передати міській раді згорілий будинок на Троїцькій

Міністерство освіти та науки України звернулося до Одеської міської ради з проханням допрацювати рішення щодо передання в комунальну власність пам'ятки архітектури будинок Асвадурова на Троїцькій.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань комунальної власності, економічної, інвестиційної політики та підприємництва 1 вересня, - інформує Центр публічних розслідувань

Тож наразі міська рада повинна розробити зміни до свого рішення. Зазначимо, що до Міністерства освіти звернулося міністерство економіки.

Зокрема, в міністерствах зазначили відсутність обґрунтування обсягу витрат для подальшого утримання добудови, реконструкції та техничного оснащення.

У березні депутати Одеської мерії погодилися прийняти на баланс міста будівлю Одеського коледжу економіки і права, будівля якого на Троїцькій згоріла в грудні минулого року.

Раніше очільник Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький повідомив, що у будівлі на місці згорілого економічного коледжу на вулиці Троїцька, що в центрі Одеси, планують побудувати нове приміщення та перевезти туди Державний архів Одеської області та міські архіви Одеси й Ізмаїла.

Раніше у муніципалітеті повідомили про плани прийняти в комунальну власність від Міністерства освіти і науки згорілу будівлю на Троїцькій, 25. 

Шестиповерхова будівля на вулиці Троїцькій, 25, в центрі Одеси, де розташовувався Одеський коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, а також ряд установ і фірм, загорілася 4 грудня о 10:00.

Останні тіла загиблих в результаті пожежі витягли з-під завалів на місці трагедії о 6:45 12 грудня. Всього загинули 16 осіб.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися