15 червня 2021 р. 18:25

Компанія Тарпана звинуватила екологів у здирництві

Компанія Тарпана звинуватила екологів у здирництві

Група компаній «Інкор» розіслала по медіа лист, що містить звинувачення на адресу представників екологічної організації, яку компанія не називає, в здирництві. За інформацією департаменту комунікацій «Інкора», екологи запропонували дати виключно позитивну оцінку об'єкту «Глибоководний випуск» і його стану, а за це ніби вимагають 100 тисяч гривень.

В разі відмови екологи начебто погрожують оприлюднити в засобах масової інформації повідомлення про поганий стан труби. 

«Інкор» стверджує, що у 2018 році відбулась перевірка обладнання глибоководного випуску. В результаті був зроблений висновок про працездатність проєкту і відмінний стан самої труби, оскільки компанія-виробник дала їй гарантію - 100 років.

Зазначимо, що наразі сайт компанії «Інкор» не діє, а телефон компанії не відповідає. 

У липні 2019 року колегія суддів апеляційного суду Одеської області розглянула апеляцію на рішення суду першої інстанції про зняття з бізнесмена Руслана Тарпана і депутата Одеської міськради Олександра Орлова підозр, пов'язаних з можливою аферою у справі по глибоководному випуску. Руслан Тарпан - кінцевий бенефіціар групи компаній «Інкор».

Для збільшення відкрийте зображення в новому вікні.

Паралельно суд звернувся до Верховного Суду для роз'яснень норм процесуального кодексу, щоб з'ясувати, чи мала прокуратура право подавати дану апеляцію.

В квітні 2018 року співробітники прокуратури повідомили про підозру трьом фігурантам схеми заволодіння бюджетними коштами при будівництві глибоководного випуску.

У червні того ж року співробітники управління захисту економіки в Одеській області обшукали будинки можливих фігурантів справи про розкрадання грошей при будівництві глибоководного випуску і в приміщеннях підприємств, пов'язаних з цим будівництвом.

22 вересня 2016 року Одесу відвідав Генеральний прокурор Юрій Луценко, який розповів про ряд резонансних розслідувань. В ході візиту генпрокурор повідомив, що заслухав інформацію у справі по глибоководному випуску: йшлося про підозру у розкраданні близько 600 мільйонів гривень.

Раніше - 18 травня того ж року - Вищий господарський суд України зобов'язав департамент капітального будівництва Одеської облдержадміністрації виплатити ТОВ «Ремерцентр» 51,03 млн грн штрафних санкцій за невиконання рішення суду щодо сплати 149,21 млн грн боргу.

Як сказано в матеріалах справи, в липні 2010 року Головне управління капітального будівництва Одеської ОДА уклало з ТОВ «Ремерцентр» договір на проведення першочергових робіт з будівництва системи відводу стічних вод від станції біологічної очистки «Північна» в Одесі на об'єкті «Глибоководний випуск».

Для збільшення відкрийте зображення в новому вікні.

Дані YouControl

Поділитися