31 грудня 2021 р. 16:34

Колишній прокурор Одеської області не прийшов до суду: йому загрожує штраф

Колишній прокурор Одеської області не прийшов до суду: йому загрожує штраф

Вищий антикорупційний суд не зміг розглянути клопотання щодо зміни запобіжного заходу колишньому головному прокурору Одеської області Олегу Жученку, оскільки той не прийшов до суду. Про це інформує кореспондентка Центру публічних розслідувань з приміщення ВАКСу.

Від Жученка не надійшло жодних клопотань на обґрунтування поважності неявки. 

"Він вимушено поїхав до Одеси, де живе його сім'я", - поінформувала адвокатка підозрюваного. 

Відомо, що напередодні Жученко був на засіданні в Апеляційній палаті ВАКСу, де оскаржував арешт свого майна. Відомо зі слів прокурора, що підозрюваному вдалося повернути собі ½ автомобіля Mercedes-Benz, зареєстрованого за його дружиною. 

Засідання щодо зміни запобіжного заходу відклали до 10 січня, оскільки неможливо розглядати клопотання без участі експравоохоронця. 

Зауважимо, слідчий суддя Андрій Біцюк наголосив, що наслідком неявки Жученка у наступні судові засідання може бути накладання штрафу і стягнення застави. 

Нагадаємо, 10 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду лишила в силі заставу колишньому прокурору Одеської області Олегу Жученку у розмірі 2 мільйони 616 тисяч 900 гривень.

Жученко був прокурором області з червня 2017 до вересня 2019-го.

Йому інкримінують зловживання службовим становищем при виділенні прокуратурі Одеської області земельної ділянки по вулиці Жаботинського, 54-а і вулиці Люстдорфська дорога, 55-Д під забудову для забезпечення квартирами прокурорів, що, за версією обвинувачення, суперечило нормам законодавства щодо конкурентної передачі землі.

Авторка: Катерина Петренко 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань

Поділитися