29 червня 2021 р. 19:17

Деякі пляжі Одеси отримали паспорти без підпису голови спеціальної комісії

Деякі пляжі Одеси отримали паспорти без підпису голови спеціальної комісії

Паспорти 51 пляжу в Одесі вже готові і сьогодні, 29 червня, мають бути підписані головою спеціальної комісії з перевірки готовності пляжів міста Одеси до роботи в період курортного сезону 2021 року Михайлом Кучуком

Про це під час засідання постійної депутатської комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям, зв’язку та інформаційних технологій розповів директор комунального підприємства "Узбережжя" Дмитро Бєляєв.

Втім, за його словами, невідомо як, але деякі пляжі отримали паспорти без візи голови спецкомісії. Для усіх муніципальних пляжів, окрім двох, паспорти вже підписані усіма службами.  

Своєю чергою голова депутатської комісії Богдан Гіганов повідомив, що депутати "прогулялися узбережжям" та не побачили на пляжах жодної схеми пляжу, яка має бути розміщена на вході. Ба більше, на деяких пляжах стоять шезлонги навіть на території, яка має бути безкоштовною.

"Вони кажуть: "Ми ті шезлонги у безкоштовній зоні надаємо безкоштовно". Проте беруть гроші за вхід на пляж, і люди не знають, де безкоштовні, а де платні шезлонги без наявної схеми пляжу. Окрім того, люди скаржаться, що навіть на муніципальних пляжах беруть гроші за шезлонги та зонти, які мають бути безкоштовними", - зазначив Богдан Гіганов. 

Проте Дмитро Бєляєв заявив, що це не так і на муніципальних пляжах є таблички про безкоштовні послуги. В результаті депутат та директор КП домовилися разом пройтись по таким пляжам та перевірити. 

Також голова комісії зазначив, що на пляжах багато сміття. На це Дмитро Бєляєв відповів, що винні у цьому найчастіше гості міста, які привозять із собою на пляжі "баули їжі" та смітять.     

"Там до урни пройти зовсім небагато, проте в наших відпочивальників такий менталітет, що їм легше зарити у пісок", - зазначив комунальник.    

Нагадаємо, під час засідання апаратної наради 14 червня з'ясувалося, що лише шість з 79 пляжів міста мали паспорти про готовність до роботи, причому відповідні документи тоді ще не отримали навіть муніципальні пляжі. 

31 травня на апаратній нараді Геннадій Труханов досить емоційно відреагував на критику дій влади щодо обладнання пляжів з боку деяких одеситів, яку до нього донесли підлеглі. У дописі в мережі Facebook Сергій Ращенко фактично повторив ці зауваження. 

Також 31 травня 2021 року під час апаратної наради презентували оновлені зупинкові комплекси, на яких планується встановити додаткові інклюзивні елементи. 

Більшість українців цього року планують відпочивати на Батьківщині, і лише кожен десятий виїжджатиме за кордон.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися