08 листопада 2021 р. 17:12

Депутатська комісія облради погодила проєкт щодо реставрації пам'яток архітектури в Одесі

Депутатська комісія облради погодила проєкт щодо реставрації пам'яток архітектури в Одесі

Постійна комісія Одеської обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності Одеської обласної державної адміністрації підтримала проєкт розпорядження голови Одеської облдержадміністрації про перерозподіл доходів та видатків обласного бюджету на 2021 рік.

Згідно з документом, планується передбачити  субвенцію з державного бюджету на ремонтно-реставраційні та консерваційні роботи пам’яток культурної спадщини на суму 60 мільйонів гривень, повідомив Центр публічних розслідувань.

З них 30 млн грн будуть направлені на ремонтно-реставраційні роботи Нової біржі (Одеська обласна філармонія). 15 млн грн — на проведення ремонтно-реставраційних робіт Палацу Потоцьких (Одеський художній музей). Ще 15 млн грн — на ремонтно-реставраційні роботи Палацу Абази (Одеський музей західного і східного мистецтва).

Крім того, на 10 млн грн буде збільшено видатки розвитку спеціального фонду на капітальний ремонт Одеської обласної школи вищої спортивної майстерності «Олімпієць».

220 тис. грн буде виділено КП «Облтрансбуд» на розробку проєктно-кошторисної документації для проєктування системи протипожежної безпеки нежитлових будівель та споруд на вулиці Успенській, 4 в Одесі.

Зазначимо, що департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив тендер для пошуку підрядника, якому заплатять за ремонтно-реставраційні роботи на будівлі-пам’ятці національного значення – «Нова Біржа» Одеська обласна філармонія з очікуваною вартістю закупівлі у 58 мільйонів. 

А також тендер для обрання реставратора будівлі — пам’ятки національного значення — «Палац Потоцьких» (Одеський художній музей) з очікуваною вартістю закупівлі у 142 мільйони 857,2 тисячі гривень. 

І тендер для обрання реставратора будівлі — пам’ятки національного значення «Палац Абази» (Одеський музей Західного та Східного мистецтва)  з очікуваною вартістю закупівлі у 78 мільйонів 788,9 тисяч гривень. 

Раніше Кабінет Міністрів України планує направити субвенції на реставрацію Одеського національного художнього музею, філармонії та Музею західного та східного мистецтва.  

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися