06 серпня 2021 р. 17:12

Поліція розпочала розслідування вирубки дерев біля обладміністрації

Поліція розпочала розслідування вирубки дерев біля обладміністрації

Заступник начальника головного управління Національної поліції в Одеській області Сергій Махотін повідомив, що через спиляння блакитних ялинок біля будівлі Одеської обласної адміністрації поліцейські почали розслідування. 

Про це він повідомив під час засідання, пообіцявши, що дерева більше зносити не будуть. 

Кореспондент ІзбірКома став свідком знесення блакитних ялинок у парку біля будівлі Одеської обласної ради вчора, 5 серпня. Зрубали дерева працівники комунального підприємства "Міськзелентрест" Одеської міської ради, які відмовились продемонструвати журналісту дозвільні документи на роботи. 

Інтерактивна карта, яку запустили в червні минулого року, вже налічує понад 10 тисяч зелених насаджень. Проте на ній не зазначені ялинки біля Одеської облради. 

Одеський екоактивіст Владислав Балінський записав відеоролик, в якому висловив обурення знищенням дерев у розпал вегетативного сезону. Він нагадав, що після урагану 2012 року тодішня обласна влада прийняла рішення встановити спеціальні блоки для підтримки постраждалих ялинок. У знесенні дерев сьогодні Балінський звинуватив Сергія Гриневецького, назвавши дії очільника ОДА щодо природи регіону екоцидом. 

Раніше у мережі Facebook з'явилось відео, на якому одеський активіст Владислав Балінський розповідає про стан дна на пляжі Одеси. Він нагадав, що після зняття танкеру з мілини на дні працювали водолази. Адміністрація морських портів України розповідала про повну ліквідацію наслідків, додав Балінський, однак насправді на місці робіт залишилася "купа бруду". 

Поділитися