06 липня 2021 р. 17:00

Частині громадських організацій Одеси пропонують тимчасово відмовитися від оренди міських приміщень

Частині громадських організацій Одеси пропонують тимчасово відмовитися від оренди міських приміщень

Громадським організаціям, які орендують в міської ради приміщення за пільговим тарифом гривня на рік, можливо доведеться звернутись до міськради з проханням тимчасово припинити угоди оренди.

Про це під час засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, спорту та взаємодії з громадськими організаціями повідомив її голова Олег Етнарович

Він зазначив, що таким чином громадські організації уникнуть нарахування подвійної орендної плати.  Справа в тому, що за законом «Про оренду державного та комунального майна» усі об'єкти комунального майна мають або продаватися, або здаватися в оренду за ставкою, розрахованою згідно з законом. 

Низка організацій в Одеській області, які надають соціальні послуги ветеранам тощо, не мають відповідного пакету документів, що передбачені цим законом. Крім того, деякі інші організації користуються пільгою від муніципалітету в одну гривню на рік, тож тепер вони мають сплачувати "неустойку" - через те, що вартість оренди приміщень для них збільшується вдвічі.

Саме для того, щоб уникнути цих трат, громадським організаціям і пропонують просити про тимчасове призупинення дій угод.

Нагадаємо, паспорти 51 пляжу в Одесі вже готові і мали бути підписані 29 червня головою спеціальної комісії з перевірки готовності пляжів міста Одеси до роботи в період курортного сезону 2021 року Михайлом Кучуком. 

Під час засідання апаратної наради 14 червня з'ясувалося, що лише шість з 79 пляжів міста мали паспорти про готовність до роботи, причому відповідні документи тоді ще не отримали навіть муніципальні пляжі. 

31 травня на апаратній нараді Геннадій Труханов досить емоційно відреагував на критику дій влади щодо обладнання пляжів з боку деяких одеситів, яку до нього донесли підлеглі. У дописі в мережі Facebook Сергій Ращенко фактично повторив ці зауваження. 

Також 31 травня 2021 року під час апаратної наради презентували оновлені зупинкові комплекси, на яких планується встановити додаткові інклюзивні елементи. 

Більшість українців цього року планують відпочивати на Батьківщині, і лише кожен десятий виїжджатиме за кордон.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися