18 червня 2021 р. 14:05

Центр публічних розслідувань розширить діяльність за межі Одещини

Центр публічних розслідувань розширить діяльність за межі Одещини

Одеська обласна організація "Комітету виборців України" та видання ІзбірКом запрошують партнерів до розвитку журналістських розслідувань на Півдні та Сході України.

У липні-листопаді 2021 року команда Центру публічних розслідувань розширить діяльність за межі Одещини та долучить щонайменше три локальних медіа до участі в проєктах журналістських розслідувань.

До участі запрошуються представники регіональних медіа задля:

  • збільшення кількості та якості регіональних розслідувань на Півдні та Сході України;
  • покращення професійного рівня;
  • покращення якості матеріалів;
  • підвищення стандартів журналістської роботи для боротьби проти дезінформації;
  • висвітлення випадків корупції, порушень закону, соціальної несправедливості.

Запрошуються команди у складі трьох учасників (редактор-координатор та два журналісти). Учасники отримають можливість пройти два триденних тренінги в Одесі, отримати менторську допомогу протягом всього проєкту та стипендії на створення розслідувань. Пріоритет буде надано командам з локальних медіа та фрілансерам з Півдня та Сходу України

Учасники проєкту матимуть можливість відвідати майстер-класи досвідчених тренерів-розслідувачів, навчитися шукати теми та розробляти гіпотези розслідувань, дізнатися про технології збору і перевірки інформації, сторітелінг та актуальні формати подачі розслідувань. Тренінги заплановано на 13-15 липня та кінець вересня.

Для реєстрації участі заповніть до 27 червня форму.

Одеська обласна організація ВГО «Комітет виборців України» та видання ІзбірКом є засновниками Центру публічних розслідувань – коаліції незалежних журналістів-розслідувачів та активістів, які працюють в одеському регіоні.

Нагадаємо, дитячий садок в провулку Каркашадзе пропонують відновити за 44 мільйони гривень.

Цей проєкт став можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID «У-Медіа», що виконується міжнародною організацією Інтерньюз.

Поділитися