02 вересня 2021 р. 18:27

Будівлю під Музей Голокосту в Одесі планують виключити з приватизаційних списків

Будівлю під Музей Голокосту в Одесі планують виключити з приватизаційних списків

Приміщення під Музей Голокосту за адресою Прохоровський сквер, 1/1 треба виключити з переліку об'єктів, що планують віддати на приватизацію.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії з питань комунальної власності, економічної, інвестиційної політики та підприємництва 1 вересня, повідомив Центр публічних розслідувань

Комісія ухвалила таке рішення через звернення асоціації колишніх в'язнів гетто і концтаборів, яка запевняє, що вже знайшла інвесторів, готових взяти на себе витрати з будівництва музею.

Втім, комісія погодилася задовільнити звернення за умови, що об'єкт в Прохоровському сквері буде використовуватися тільки за призначенням, тобто в ньому буде саме музейний заклад. Ця умова має бути прописано в договорі про будівництво, а акт прийому-передачі приміщення підпишуть тільки після створення музею.

Нагадаємо, у березні Виконавчий комітет Одеської міської ради визначив комунальне підприємство "Міське комунальне будівництво" замовником проєктування та проведення реконструкції будівлі для створення музею пам'яті жертв Голокосту у Прохоровському сквері в Одесі.

Також у березні повідомлялося, що будівля Музею морського флоту України буде відновлена в рамках програми «Велика реставрація» за кошти державного бюджету.

А у квітні одеситів запрошували взяти участь в обговоренні питання перейменування вулиці Краснослобідської на вулицю Праведників світу.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися