10 серпня 2021 р. 17:18

Актову залу одеської школи відремонтують за майже 30 мільйонів

Актову залу одеської школи відремонтують за майже 30 мільйонів

Управління капітального будівництва Одеської міської ради оголосило тендер для проведення реконструкції актової зали Одеської загальноосвітньої школи № 33 І-ІІІ ступенів, розташованої за адресою: м. Одеса, вул. Космонавта Комарова, 8, очікувана вартість якої 29 млн 59 тис. 300 гривень.

Як повідомляє Центр публічних розслідувань, про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro.

Аукціон має відбутися 26 серпня, а роботи завершені до 30 квітня 2022 року. 

За вказану суму підрядник має вирівняти та покрити ковроліном підлогу, відремонтувати сцену, установити підвісну стелю "Амстронг", встановити холодопостачання та кондиціювання, прокладання трубопроводів опалення і водопостачання, встановити прожектора із дистанційним управлінням, пульт відеоінженера кольорового телебачення, гучномовців, мікшерного пульту та акустичних систем.

Зазначимо, що на ремонт цієї школи вже планується виділити понад 100 млн гривень.

Справа в тому, що поруч з будівлею школи №33, розташованої в Київському районі Одеси, по вул. Космонавта Комарова, 8 будується Центр дитячої та юнацької творчості. 

Ремонт у школі розпочався ще в 2018 році, а враховуючи, що школа буде знаходитися поруч з Центром творчості, було прийнято рішення провести комплексні роботи по ремонту фасадів та покрівлі шкільної будівлі, тож реконструкцією займається ТОВ "Сандробуд" за 73 млн 550 тис. гривень. У липні сума дещо виросла з урахуванням коригування

Компанія є фігурантом шести судових справ. У 2018 році керівником був Євген Окунь, який наразі є засновником фірми ТОВ "Виробничо-будівельна фірма "ОЛЕКСАНДР", яка реконструює фасад будівлі на Дерибасівській. Зараз керівником є Олег Макєєв. Людина з аналогічним ім'ям працює начальником відділу правової експертизи з економічних та інфраструктурних питань управління правової експертизи юридичного департаменту Одеської міської ради.

Також заплановані будівництво сучасного стадіону, благоустрій всієї пришкільній території та влаштування огорожі по периметру.

Тендер на ці роботи у лютому виграла компанія ТОВ "АКСОЛІТСТРОЙ" і зголосилася працювати за 25 млн 246 тис. гривень, обійшовши конкурента ПП "ЮЖСПЕЦТРЕЙД", який запропонував 24 млн 194 тис. 106 гривень, але пропозиція була відхилена через невідповідність вимогам тендерної документації.

Компанія "АКСОЛІТСТРОЙ", засновники - Олександр Макаров і Руслан Душкін, з'явилася лише в березні 2018 року й швидко почала перемагати у державних тендерах. За даними YouControl, за три з половиною роки існування, фірма перемагала у лотах на загальну суму 81 млн 962 тис. 700 грн. Найчастіше замовниками є "Міськзелентрест", Управління капітального будівництва Одеської міської ради та Таїровська селищна рада.

Окрім школи "АКСОЛІТСТРОЙ" займається майданчиком під скейт-парк і благоустроєм прилеглої території біля колишнього кінотеатру «Вимпел». Відзначимо, що за благоустрій і за установку парку комунальники заплатили чомусь однакові суми - окремо по 710 тисяч гривень. Варто звернути увагу, що за останні 3 роки відкрито дев'ять кримінальних судових справ, пов'язаних з компанією.

Нагадаємо, мешканці Одеси влаштували акцію протесту під будівлею міської ради з вимогою зупинити демонтаж колишньої друкарні Юхима Фесенка та зберегти історичну будівлю, якій Міністерство культури обіцяє надати пам'ятко-охоронний статус.

Фото: Одеська міська рада

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися