31 липня 2020 р. 11:49

За концерт на честь дня заснування Одеси чиновники готові заплатити 3,6 мільйона гривень

За концерт на честь дня заснування Одеси чиновники готові заплатити 3,6 мільйона гривень

Мерія оголосила тендер із закупівлі послуг з організації та проведення святкового гала-концерту до 226 річниці від дня заснування міста Одеси "за оригінальним сценарієм". Департамент культури та туризму Одеської міської ради вказав очікувану вартість заходу 3 мільйони 600 тисяч гривень. 

Тендер оголошено 29 липня, за даними публічного модуля аналітики BI Prozorro

 

Концерт планують провести на Потьомкінських сходах. Як випливає з тендерної документації, сцена буде розташована на естакаді Одеського морського торговельного  порту. Вулиця Приморська буде перекрита для руху громадського транспорту.

"Встановлена VIP-трибуна на 1000 місць для почесних гостей свята: почесних громадян міста, визначних діячів культури та мистецтва тощо.  Одесити та гості міста  вільно розміщуються на сходинках Потьомкінських сходів. Поблизу  Потьомкінських сходів на визначених локаціях відбувається роздача одеситам і гостям міста сувенірної продукції:  значки з гербом міста «Одеса - 226» в кольорах міської символіки (макет додається). Технічні вимоги до сцени, екранів, а також забезпечення світла і звуку додаються. На сцені встановлено екран, де перед початком концерту транслюється тематичний контент:  відеофільми, відеоролики та  візуальні перебивки", - йдеться у специфікації щодо предмету закупівлі. 

Сценарій заходу вже повністю розроблений і розписаний у тендерній документації.  У святковому концерті братимуть участь артисти і колективи:

  • Валентин Куба і група «Маминны дети»
  • Фелікс Шиндер і група «Деньги вперед»   
  • Jerry Heil –  українська співачка та авторка пісень 
  • гурт MOZGI  
  • співак Макс Барських

Ведучі – шоу-дует Гетьмани (Денис Цикановський та Андрій Куц), Вікторія Письмиченко.

У тендерній документації детально розписано, які потрібні спеціалісти, скільки годин вони мають працювати, яке потрібне обладнання, який транспорт, звукове та світлове обладнання на кожну з локацій, електростанції та все інше. Вказані марки та технічні характеристики всього потрібного обладнання. навіть марки та моделі грузового транспорту. 

Нагадаємо, що минулого року на святкування Дня міста витратили майже на 1 мільйон гривень менше. Гроші виділяли трьома розпорядженнями. 

Спочатку перший заступник мера Анатолій Орловський підписав два розпорядження про виділення грошей на свято. Розпорядженням від 27 серпня він виділив 381 тисячу  530, 69 гривень. 

Потім перший віцемер підписав розпорядження про виділення 399 тисяч 720 гривень. Ці гроші витратили на телевізійні послуги, звукооператорів і обладнання. 

Основні витрати були виділені "заднім числом" особисто міським головою. 

"Заднім числом" публікувалися і договори, наприклад, договір оренди обладнання для гала-концерту опублікували 26 вересня. 

Послуги оренди обладнання для концерту торік обійшлися у 47 тисяч гривень. Укладено договір теж 26 вересня, хоча день міста святкували 2 вересня. А зобов’язання за договором від 26 вересня виникли у сторін 14 серпня. 

 

 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань. 

Поділитися