21 листопада 2020 р. 16:57

Водгосп заплатить за розчистку каналу 30 мільйонів гривень, відхиливши дешевші пропозиції

Водгосп заплатить за розчистку каналу 30 мільйонів гривень, відхиливши дешевші пропозиції

Державне підприємство «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів» 16 листопада замовило ПрАТ «Пересувна механізована колона-15» «Дунайводбуд» капремонт по розчистці протоки каналу «Громадський», для поліпшення водообміну озер Катлабух та Саф’яни Ізмаїльського району за 30 млн гривень. 

Про це, посилаючить на дані системи електронних закупівель Prozorro, повідомляють «Наші гроші».

У конкурсі з початковою вартістю 31,88 млн грн взяли участь шість фірм: ПП «Кривбастех», ТОВ «Меш Інвест», ДП «Ізмаїльське управління водного господарства», ТОВ «СМУ-22», «Пересувна механізована колона-15» «Дунайводбуд» і ПрАТ «Спеціалізоване монтажне управління №24».

Переможцем конкурсу стало «Дунайводбуд», керівником якого є Олексій Бабенко (експомічник народного депутата 6 скликання Олександра Дубового, Блок Юлії Тимошенко), яке заявило найбільшу суму – 30 млн гривень. Пропозиції чотирьох дешевших учасників були відхилені з різних причин.

Згідно з підписаним договором, генеральний підрядник зобов’язаний виконати роботи з розчищення каналу до кінця 2022 року.

Шлюзований канал «Громадський» служить для водообміну системи Старонекрасівских плавнів, в яку входять озера Катлабух, Саф’яни та Лунг, з річкою Дунай. Унаслідок замулення каналу вода в плавні майже перестала надходити, і рівень в них на даний момент опустився значно нижче т.зв. мертвого об’єму. Озеро Сап’яни настільки обміліло, що в деяких місцях висохло і розтріскалося дно.

ПП «Кривбастех», ТОВ «Меш Інвест», ДП «Ізмаїльське управління водного господарства», ТОВ «СМУ-22» пропонували 24,70 млн грн., 27,74 млн грн., 27,75 млн грн. та 29,40 млн грн. відповідно.

Пропозиція ПП «Кривбастех» буда відхилена через те, що вона не містила елетронно-цифрового підпису чи кваліфікованого цифрового підпису уповноваженої особи. ТОВ «Меш Інвест» та ДП «Ізмаїльське управління водного господарства» не надали частину розрахунків, а ТОВ «СМУ-22» – частину необхідної документації. «Спеціалізоване монтажне управління №24» запропонувало вищу від переможця суму – 30,56 млн грн.

Раніше основна частина акцій ПрАТ «Пересувна механізована колона-15» «Дунайводбуд» належала Віктору Бабенко, який загинув у автокатастрофі у березні 2013 року. В минулому Віктор Бабенко був заступником голови Державного комітету водного господарства України.

Згідно з «Прозорро», у 2017-2020 рр. «Дунайводбуд» отримав 59 замовлень на загальну суму 298,65 млн грн., з них 6 підрядів на загальну суму 97,82 млн грн. – від ДП «Одеська об’єднана дирекція будівництва водогосподарських об’єктів».

Нагадаємо, в червні Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін у держбюджет на 2020 рік. За цим законом, гроші Фонду можна витратити на будівництво та ремонт доріг. У Фонд заклали 66 мільярдів гривень і майже половину виділили Міністерству інфраструктури на будівництво доріг. Одещині на дороги дали 1,4 мільярди гривень.

Також нагадаємо ,що медики МВС Одещини купили дексаметазон на третину дорожче середньої ціни по країні. Найвищою виявилась березнева ціна п’яти упаковок препарату для Територіального медичного об’єднання МВС України по Одеській області від «Фора Л» – 423,35 грн. Це на третину дорожче від середньої ціни вибірки і відповідає найвищим аптечним цінам.

Поділитися