17 липня 2020 р. 11:40

Турнір геймерів до Дня молоді в Одесі профінансували “заднім числом”

Турнір геймерів до Дня молоді в Одесі профінансували “заднім числом”

Цього року День молоді в Одесі відзначили здебільшого онлайн. Але були проведені і офлайн заходи, одним з яких став турнір геймерів.

Про візит на турнір міського голови повідомляє офіційний сайт Одеської міської ради

 

«Одним з майданчиків святкування стала будівля Євромеріі по вул. Косовській, яку відвідав мер Одеси Геннадій Труханов. Тут хлопцям були надані всі організаційні і технічні можливості для проведення національного турніру для геймерів з трьох дисциплін: CS: GO, Defense of the Ancients, PUBG Mobile», - сказано на сайті. 

День молоді відзначили 28 червня. А 3 липня департамент внутрішньої політики Одеської міської ради опублікував три звіти про укладені договори, згідно з даними публічного модуля аналітики BI Prozorro. 

У трьох закупівель спільна не лише дата публікації. У всіх цих процедур вказано строк поставки товарів, виконання робіт чи надання послуг 7 липня 2020  -  10 липня 2020, а також місце поставки - вул. Косовська, 2Д. У всіх трьох закупівлях не опубліковані укладені договори, що є порушенням, оскільки договір про закупівлю та всі додатки до нього мають бути опубліковані протягом трьох робочих днів з дня його укладення, згідно з Законом України "Про публічні закупівлі" (розділ третій, стаття 10). 

Департамент внутрішньої політики закупив за цими процедурами послуги з організації виставок, ярмарок і конгресів, різні послуги, пов’язані з діловою сферою (тренерські послуги), та послуги зі встановлення радіо-, телевізійної, аудіо- та відеоапаратури. Загалом було витрачено близько 150 тисяч гривень. Оскільки з 7 по 10 липня за адресою вул. Косовська, 2Д (у так званій Євромерії) ніяких заходів не проходило, ми попросили у департаменті інформації та зв’язків з громадськістю Одеської міської ради прокоментувати цю ситуацію. Нам відповіли, що таким чином було профінансовано турнір геймерів. Тобто виходить, що на порталі ProZorro чиновники вказали недостовірну інформацію про строки поставки. 

Два з трьох договорів укладено з фізичною особою-підприємцем Оленою Вороновою. Інших договорів з розпорядниками бюджетних коштів підприємиця не укладала. А от фізична особа-підприємець Олександр Івченко, який встановлював обладнання на турнірі геймерів, загалом уклав з розпорядниками бюджетних коштів 17 договорів більш ніж на 1 мільйон гривень. Всі - без відкритого конкурсу. 


 

Нагадаємо, відповідно до Закону України "Про публічні закупівлі", у разі здійснення закупівель товарів, робіт і послуг, вартість яких не перевищує 50 тисяч гривень, замовник повинен дотримуватися принципів здійснення публічних закупівель та може використовувати електронну систему закупівель, зокрема електронні каталоги для закупівлі товарів. У разі здійснення таких закупівель без використання електронної системи закупівель замовник обов’язково оприлюднює в електронній системі закупівель відповідно до статті 10 цього Закону звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель.

Згідно зі статтею 10, звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель має бути опублікований протягом трьох робочих днів з дня укладення договору про закупівлю. Договір про закупівлю та всі додатки до нього мають бути опубліковані протягом трьох робочих днів з дня його укладення.

На сьогоднішній день не опубліковані звіти про виконання договорів, але це зробити чиновники ще можуть у встановлений законом термін, адже звіт про виконання договору про закупівлю необхідно опублікувати протягом 20 робочих днів з дня закінчення строку дії договору про закупівлю або його виконання сторонами. 

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися