21 липня 2020 р. 10:17

Православна церква отримає землю на Французькому бульварі

Православна церква отримає землю на Французькому бульварі

Одеська єпархія Української православної церкви Московського патріархату  отримає 10,62 сотки землі за адресою: Французький бульвар, 46.

Попереднє рішення про це ухвалила постійна земельна комісія Одеської міськради, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Землю відводять для експлуатації та обслуговування комплексу культових будівель та споруд храму святих Мучеників Андріана та Наталії у постійне користування.

Зазначимо, що Одеська міськрада часто ухвалює рішення про передачу земельних ділянок релігійним спорудам для постійного користування. Так, у жовтні 2018 року Свято-Ільїнський монастир отримав землю на вулиці Пушкінській, 79.

А у вересні минулого року Римсько-католицька церква «Предвічного Бога батька» Одеса» отримала згоду депутатів на відведення 10 соток землі під церкву по вулиці Паустовського. А під час останньої сесії Одеської міськради, яка відбулася у грудні 2019-го землю по вулиці Зелена, 44, отримала Українська православна церква.

В останнє землі у постійне корисутвання релігійним спорудам передавали у березні поточного року під час сесії Одеської міськради. Тоді 13,22 сотки на Тираспольському шосе отримала православна парафія церкви Донський Божої Ікони Матері Одеської єпархії УПЦ.

ФОТО: 2ГІС, Тетяна Пушкарь

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися