31 серпня 2020 р. 08:51

Комплект для роботи з біозразками одеські чиновники придбали у сина харківської чиновниці

Комплект для роботи з біозразками одеські чиновники придбали у сина харківської чиновниці

На 2,8 мільйона гривень придбав Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України комплекти для збору та транспортування біологічних зразків. Постачальник - 18-річний юнак, який став підприємцем лише півтора місяця тому. 

За півтора місяці роботи він без конкурсів уклав з чиновниками у різних регіонах України 9 договорів на загальну суму 5,29 мільйонів гривень, - за даними публічного модуля аналітики BI Prozorro

Можливо, секрет успіху юнака в тому, що його мати працює у Харківській міській раді. Буряковська Олександра Юріївна - заступниця начальника відділу-завідувач сектору судової роботи відділу з питань земельних відносин юридичного департаменту Харківської міської ради. 

Згідно з даними Єдиного державного реєстра юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у якості підприємця Дмитро Буряковський зареєструвався 17 липня. Про те, що він син чиновниці, а не просто повний тезка, може свідчити той факт, що за однією адресою з Дмитром Буряковським проживає підприємець-лікар, дані якого повністю збігаються з даними чоловіка чиновниці, теж лікаря, згідно з декларацією. 

Основні клієнти підприємця - обласні лабораторні центри МОЗ України та лікарні. Одеські чиновники придбали у бізнесмена 100 тисяч комплектів для збору та транспортування біологічних зразків. Поки що 2 млн  800 тис. грн - найбільша сума угоди з ним. 

Нагадаємо, Департамент праці та соціальної політики Одеської міської ради придбав 95 тисяч упаковок медичних масок (по п’ять штук у кожній упаковці) на загальну суму 2 мільйони 128 тисяч гривень.

З одного боку, ціна однієї маски приваблива - 4 гривні 48 копійок за маску. З іншого боку - постачальник, 68-річна підприємиця, яка раніше не займалася бізнесом, зареєструвалася 3 місяці тому, а минулого року вона (чи її повна тезка)  отримувала допомогу як особа, що опинилася у складній життєвій ситуації.

Медичні маски купували двічі. Другий постачальник масок на значно меншу суму 97,5 тисяч гривень, 61-річна підприємиця Щетінська Людмила Миколаївна. Вона теж брала участь у закупівлях за бюджетний кошт вперше. Хоча зареєстрована 2 роки і 4 місяці.

Нагадаємо, у серпні на закупівлю засобів запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції для закладів освіти Одеси витратили більше 20 мільйонів гривень.

Нагадаємо також, що 30 липня, ГО "Одеська міська організація учасників АТО та бойових дій на території інших держав "Військовий меморіал"" опублікувала звіти про укладання восьми договорів на загальну суму 264 тисячі гривень.

 

Поділитися