15 вересня 2020 р. 12:22

ТОВ «Пасажирська канатна дорога» знову спробує відвести землю під готель на узбережжі

ТОВ «Пасажирська канатна дорога» знову спробує відвести землю під готель на узбережжі

Після того як кілька разів питання про відведення землі знімали з порядку денного сесій Одеської міської ради, ТОВ «Пасажирська канатна дорога» знову спробує відвести ділянку на Французькому бульварі, 17-а.

Як повідомляє Центр публічних розслідувань, проєкт рішення затвердила земельна комісія.

Пропонується передати в оренду ділянку площею 16,38 соток на 20 років для ТОВ «Пасажирська канатна дорога».

Цільове призначення - експлуатація та обслуговування готельного комплексу.

Нагадаємо, що під час інспекції узбережжя керівник фірми Юрій Резніков погрожував відкрити по людях вогонь з автомата, а також одна з пов'язаних з ним фірм - «Юг-Укрбуд» - проводила реконструкцію в дитячому таборі «Вікторія». Директором «Юг-Укрбуд» є Світлана Донченко. Вона ж - співвласниця ТОВ «Пасажирська канатна дорога», якою керує бізнесмен Юрій Резніков.

Нагадаємо, в ході чергового візиту активістів на пляж 20 червня минулого року орендар вийшов до візитерів з вогнепальною зброєю, вистрілив в повітря і, за словами активістів, погрожував їм розправою, однак зброя у нього вдалося відібрати. Магазин від автомата викинули в море.

А вже в листопаді того ж року на сесії ТОВ «Пасажирська канатна дорога» з третьої спроби отримала 16,38 соток в оренду за адресою: Французький бульвар, 17-А, - для експлуатації та обслуговування готельного комплексу. Йдеться про оренду на 25 років.

Нагадаємо також, що в вересні 2017 року двоє дітей загинули в результаті пожежі в дитячому таборі «Вікторія» в Одесі. Також отримали травми двоє дітей, яких бригадами швидкої медичної допомоги доставили в обласну дитячу клінічну лікарню.

Розслідування цієї трагедії та суд над колишнім директором табору, а також іншими фігурантами триває досі. Наприклад, 19 лютого суд у справі про пожежу в таборі «Вікторія» призначив нову експертизу, задовольнивши клопотання адвоката потерпілих Миколи Стоянова.

До того Київський районний суд змінив запобіжний захід ексдиректору дитячого табору «Вікторія» Петроса Саркисяну.

Раніше Київський суд продовжив розглядати цивільні позови на відшкодування матеріальної і моральної шкоди постраждалим через пожежу в таборі «Вікторія»: адвокат 37 малолітніх і неповнолітніх потерпілих Микола Стоянов знову озвучив суму, яку його клієнти хочуть отримати в якості компенсації.

Нагадаємо також, що раніше Київський районний суд Одеси вирішив залишити директора табору «Вікторія» Петроса Саркісяна в СІЗО ще на два місяці.

Поділитися