31 травня 2020 р. 18:06

Доля дитсадка у провулку Каркашадзе: місто оформлює землю, хоча віддало заклад в оренду на півстоліття

Доля дитсадка у провулку Каркашадзе: місто оформлює землю, хоча віддало заклад в оренду на півстоліття

Земельная комісія Одеської міської ради дала попередній старт оформленню за громадою міста ділянки в провулку Каркашадзе площею 0,2600 га для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти.

Як інформує Центр публічних розслідувань, йдеться про дитсадок, який багато років руйнується, але місто не  виділяє на нього фінансування.

На комісії не пояснили, яка надалі доля чекає на цей заклад, але нагадаємо, що його ще в грудні 2019 року було здано в оренду.

Як повідомила депутатка міської ради Ольга Квасницька, згідно з договором оренди, мерія передала приміщення садка на 49 років громадській організації «Центр всебічного, фізичного і психологічного розвитку інвалідів і дітей-інвалідів «А-Б-в-г-Дейка ». Зараз діяльність організації припинено.

Головою «А-Б-в-г-Дейка» є Ганна Мельникова-Малік, засновниками - вона ж, її чоловік Роман Малік і Ольга Малік. На сім'ю записано ще низку громадських організацій і будівельна компанія «Реал-Білдінг».

Нагадаємо, раніше депутат Одеської міської ради Ольга Квасницька запропонувала вирішити проблему з відновленням дитячого садка в провулку Каркашадзе, здавши його в концесію.

В квітні 2019 року двоповерхову будівлю покинутого дитячого садка в провулку Каркашадзе, 4, в черговий раз горіло. Тоді начальник управління капітального будівництва Одеської міськради Борис Панов заявив, що документацію по цьому саду і ще по п'яти об'єктах, які потребують капітального ремонту, направили в Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

У листопаді 2018 року проектна організація ТОВ «Інвестбуд холдинг» розробила проектну документацію на ремонт дитячого садка в провулку Каркашадзе. Однак питання фінансування «застопорилося».

У липні 2017 виконком Одеської міської ради на засіданні вирішив передати комунальному підприємству «Міське капітальне будівництво» на баланс та закріпити за ним на праві господарського відання нежитлову будівлю колишнього дитячого садка в провулку Каркашадзе, 4.

Це приміщення за пільговою ціною - одна гривня на рік - з 2014 року, згідно рішення Одеської міської ради, орендувала організація «Взаємодопомога та захист». Пізніше, 22 липня 2016 року, тут сталася пожежа. що викликало чимало побоювань серед одеситів щодо того, що замість дитсадка на цій території виросте забудова.

Матеріал підготовлено в рамках роботи Центру публічних розслідувань.

Поділитися