28 травня 2022 р. 19:06

Дві медалі за один день: жительки Одещини перемогли в Чемпіонаті Європи

Дві медалі за один день: жительки Одещини перемогли в Чемпіонаті Європи

Одеситка Анжеліка Терлюга сьогодні, 28 травня, стала чемпіонкою Європи-2022 з карате. Як інформує Мінмолодьспорту, 30-річна українська каратистка здобула золоту медаль на чемпіонаті Європи-2022, що триває в турецькому Ґазіантепі.

У фіналі континентальної першості вона здолала давню суперницю, олімпійську чемпіонку, представницю Болгарії Івет Горанову з рахунком 11:3 (вагова категорія до 55 кг).

Українка всьоме піднялася на п'єдестал континентальної першості й учетверте – в особистих змаганнях.

Перші дві нагороди турніру Україні принесли Різван Талібов та Аніта Серьогіна.

У ваговій категорії понад 84 кг Талібов переміг словака Томаша Косу з рахунком 6:1 у битві за «бронзу». Для каратиста - це перша особиста нагорода на європейському рівні.

А ще одну бронзову медаль до скарбнички збірної додала Аніта Серьогіна, здолавши нідерландку Лінн Снель в категорії до 61 кг з рахунком 4:0. Аніта - заслужений майстер спорту України (2019). Змагається у ваговій категорії до 61 кг. Вона народилася 1990 року в місті Чорноморськ Одеської області.

Раніше Аніта Серьогінастала срібною призеркою чемпіонату світу. Минулого року Анжеліка Терлюга здобула срібну нагороду на Олімпіаді в Токіо.

Поділитися