04 серпня 2021 р. 22:45

Вболівальники одеського "Чорноморця" вимагають передати клуб новим власникам стадіону

Вболівальники одеського "Чорноморця" вимагають передати клуб новим власникам стадіону

У пабліку вболівальників футбольного клубу "Чорноморець" (Одеса) з'явилося звернення від імені прихильників команди на адресу Одеського міського голови Геннадія Труханова

Фанати у петиції вимагають врятувати та відродити футбольний клуб. У вболівальників накопичилося чимало претензій до власника ФК екснардепа Леоніда Клімова. Їх можна стисло викласти таким чином:

  1. Клуб відокремився від вболівальників - закрито офіційний форум, припинилися зустрічі з ветеранами команди, вибухнув конфлікт між ультрас та керівництвом. 
  2. Вболівальників обурила масова оренда одеським клубом гравців молодіжного складу київського "Динамо" і запрошення на посаду головного тренера "Чорноморця" представника тренерського штабу киян Юрія Мороза. 
  3. Незрозуміла ситуація з інфраструктурою клубу, а головне - зі стадіоном, відсутність прогресу щодо можливого продажу ФК новим власникам спортивної арени (тобто компанії Allrise Capital Inc.) змусила фанатів просити мера Одеси залучити їх до перемовин міського голови з представниками зазначеної фірми. Також вболівальники хотіли би зробити цю зустріч максимально публічною. 
  4. Ціль фанатів - натиснути на Клімова з вимогою продати клуб. В разі відмови вони пропонують створити в Одесі нову команду.

 

В коментарях до цього допису організатори звернення повідомили, що наразі готується офіційна петиція на ім'я Одеського міського голови. Посилання на документ буде викладено у відкритий доступ. 

Водночас президент ФК "Динамо" (Київ) Ігор Суркіс спростував інформацію про те, що начебто одеська команда стала "фарм-клубом" киян. Він назвав Клімова людиною, яка багато років вкладає кошти у футбол. Саме президент "Чорноморця", додав Суркіс, запропонував Юрію Морозу посаду тренера, а той запросив до Одеси групу футболістів. 
 
Раніше американська компанія Allrise Capital - новий власник стадіону  «Чорноморець» - заявила, що зобов’язується зберегти стадіон як об’єкт спортивної інфраструктури України, заробляти планують, зокрема, від проведення матчів, продажу квитків та організації подій.

Нагадаємо також, що комплекс будівель та споруд, які купила Allrise Capital, окрім самої футбольної арени, включає зокрема і готель загальною площею 9 тис. 817 квадратних метрів. 

Перед тим Фонд гарантування повідомив, що 16 липня було підписано угоду купівлі-продажу одеського стадіону «Чорноморець».

Господарський суд Одеської області залишив без розгляду позов американської компанії Allrise Capital Inc, що купила одеський стадіон «Чорноморець», до однойменного футбольного клубу і фірмі екснардепа Леоніда Клімова.

Поділитися