22 листопада 2021 р. 09:52

Одеська депутатка стала призеркою на чемпіонаті Європи з шахів

Одеська депутатка стала призеркою на чемпіонаті Європи з шахів

Чоловіча збірна України з шахів виграла командний чемпіонат Європи, який відбувався у Словенії, а жіноча збірна розділила третє та четверте місце. 

Про це на своїй сторінці у Facebook написала депутатка Одеської міської ради Наталя Жукова, яка брала участь в чемпіонаті у складі жіночої збірної. 

Жіноча збірна розділили 3-4 місце з командою Азербайджану, проте за додатковими показниками залишилася поза межами призерів. Сама депутатка також отримала індивідуальну медаль. 

Щодо чоловічого протистояння, то вирішальним став сьомий тур чемпіонату, в якому збірна України зустрічалася з рейтинг-фаворитом збірною Росії. Українці виграли 2,5:1,5.

Зазначимо, що чоловіча та жіноча збірна здобули однакову кількість перемог.

Наталья Жукова:

  • З 1996 по сьогодні є членом Національної жіночої збірної команди України з шахів та виступає за збірну на Всесвітніх олімпіадах, чемпіонатах світу та Європи.
  • Переможниця всесвітньої шахової Олімпіади (2006 рік, Турин) у складі збірної команди України.
  • Двічі срібна призерка (2008, 2018 роки) та тричі бронзова призерка (2012, 2014, 2016) шахових Олімпіад.
  • 8 індивідуальних нагород (2 золоті, 5 срібних та одна бронзова медаль).
  • Чемпіонка світу та Європи у командному заліку (2013). Дворазова чемпіонка Європи (2000 та 2015 роки). Чемпіонка України серед жінок (2019 рік).
  • Починаючи з 1 квітня 2003 року по сьогодні - спортсмен-інструктор штатної збірної команди України з шахів у Державній установі "Управління збірних команд та забезпечення спортивних заходів "Укрспортзабезпечення" у місті Києві.

Зазначимо, вчора, 21 листопада, спортсменка з Одещини Аніта Серьогіна вперше завоювала срібну медаль чемпіонату світу з карате.

10 жовтня, у Львові було розіграно перший в історії держави Кубок України з регбі-15 серед жіночих команд. Де одеситки вибороли перший в історії України Кубок з регбі-15 серед жінок

Одеські спортсмени-паралімпійці були відзначені нагородами. Так, орденом За заслуги ІІ ступеня нагородили весляра Романа Полянського. Він став «золотим» призером Паралімпійських ігор, бо подолав дистанцію в 2 тис. метрів за 9 хвилин 48 секунд, на 12 секунд випередивши найближчого суперника. Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагородили 48-річного спортсмена Василя Ковальчука, який в змаганнях з кульової стрільби з пневматичної гвинтівки на 10 метрів лежачи завоював «срібло» та «бронзу», а також 22-річну одеситку Ірину Щетніков, яка на змаганнях з кульової стрільби взяла «бронзу» двічі.

А в Олімпійських іграх у Токіо взяли участь семеро спортсменів з Одещини. Каратистка з Одеси Анжеліка Терлюга здобула "срібло". Еліна Світоліна, яка принесла Україні першу в історії олімпійську нагороду у жіночому тенісі, народилася в Одесі. 

Поділитися